محیط زیست

بزرگترین جنگل های دنیا

با بزرگ‌ترین جنگل های جهان آشنا شوید

جنگل‌ها حدود ۳۱ درصد از مساحت زمین را پوشش می‌دهند. آنها زیستگاه اکثریت گونه‌های گیاهی و جانوری زمین هستند که بسیاری از آنها در معرض تهدید یا در خطر انقراض تلقی می‌شوند. 

دلایل زیادی برای حفاظت از جنگل ها وجود دارد. ما نه تنها برای بقا به عنوان منبع اکسیژن به آنها وابسته هستیم، بلکه آنها زیستگاه های حیاتی برای حیوانات، معیشت انسان ها و کمک به کاهش تغییرات آب و هوایی را فراهم می‌کنند.

نوشته های مشابه

لیست زیر بزرگترین جنگل های جهان را نشان می‌دهد.

جنگل آمازون

جنگل‌های بارانی آمازون، در بیشتر برزیل، بولیوی، کلمبیا، اکوادور، گویان فرانسه، پرو و ​​سورینام گسترده شده است. 

این جنگل با وسعت باورنکردنی ۵,۵۰۰,۰۰۰ کیلومتر مربع نه تنها از نظر مساحت بزرگترین جنگل است، بلکه از هر ده گونه موجود در این سیاره یکی را در خود جای داده است.

جنگل‌های بارانی آمازون متنوع‌ترین و بزرگترین جنگل‌های بارانی جهان و دارای بیشترین دامنه حیات وحش و گیاهان است. متأسفانه این جنگل کوچک‌تر از گذشته شده و در حال حاضر ۲۰ درصد از جمعیت اولیه گیاهان و جانوران خود را از دست داده است. در سال‌های اخیر، این جنگل‌ها از جنگل‌زدایی مداوم، سوء‌مدیریت و تخریب رنج می‌‌برند.

جنگل بارانی کنگو

جنگل بارانی کنگو با مساحت ۲,۰۲۳,۴۲۸ کیلومتر مربع بخشی از کنگو در آفریقا است. جنگل های بارانی کنگو شش کشور کامرون، جمهوری آفریقای مرکزی، جمهوری کنگو، جمهوری دموکراتیک کنگو، گینه استوایی و گابن را در بر می‌گیرد. 

جنگل بارانی کنگو که به عنوان دومین جنگل بارانی استوایی بزرگ جهان (بعد از آمازون) شناخته می‌شود، میزبان مجموعه ای از گونه های حیات وحش از جمله فیل ها، شامپانزه ها، گوریل ها، کرگدن ها و گونه های دیگری است که در سراسر جهان محبوب هستند. 

این جنگل استوایی که به عنوان “ریه دوم” سیاره زمین شناخته می‌شود تنوع گیاهی بسیار زیادی دارد. از ۱۰,۰۰۰ گونه گیاهی موجود در این جنگل بارانی، حدود ۲۹ درصد آن‌ها منحصربه‌فرد بومی هستند.

جنگل بارانی والدیویان

جنگل بارانی معتدل والدیویان با مساحت ۲۴۸,۱۰۰ کیلو متر مربع، سومین جنگل بزرگ استوایی واقع در آمریکای جنوبی است. این جنگل با شیلی و آرژانتین مرز مشترک دارد و در دسته جنگل های پهن برگ معتدل و مخلوط قرار می‌گیرد. 

این مکان زیستگاه گونه های گیاهی و جانوری عجیب و غریب از جمله چوسکوآ کویلا، نالکا، پودو جنوبی (کوچکترین گوزن جهان)، کدکود (کوچکترین گربه آمریکای جنوبی) است. این جنگل تنها جنگل بارانی است که یخچال های طبیعی دارد.

جنگل ملی تونگاس

جنگل ملی تونگاس با مساحت ۶۸,۰۰۰ کیلومتر مربع بزرگ ترین جنگل ملی ایالات متحده آمریکا است.

این جنگل خانه تعداد زیادی از گونه های گیاهی و جانوری در حال انقراض است. جنگل ملی تونگاس از جزایر، کوه ها، یخچال های طبیعی و… تشکیل شده است. همچنین بیشترین تعداد عقاب های طاس و گونه های مختلف خرس قهوه ای، گوزن، خوک دریایی و… را در خود جای داده است.

جنگل بارانی داینتری

جنگل بارانی داینتری که در ساحل شمال شرقی کوئینزلند استرالیا واقع شده است، قدیمی ترین جنگل بارانی جهان است که تخمین زده می‌شود حدود ۱۳۵ میلیون سال قدمت داشته باشد. 

این جنگل به‌خاطر درخت ‌های زیبا و سرسبز، کوه‌ها و دره‌های پوشیده از جنگل، در فهرست میراث جهانی قرار دارد.

این جنگل با مساحت ۱,۲۰۰ کیلومتر مربع یک جاذبه توریستی محبوب است که مردم را از سراسر جهان جذب می‌کند.

پارک ملی کینابالو

پارک ملی کینابالو که در سال ۱۹۶۴ تأسیس شد، اولین میراث جهانی مالزی است و ۷۵۴ کیلومتر مربع مساحت دارد.

بیش از ۴۵۰۰ گونه گیاهی و جانوری در این شهر زندگی می‌کند که از حدود ۳۲۶ گونه پرنده و ۱۰۰ گونه پستاندار تشکیل شده است. پارک ملی کینابالو در ۴ منطقه آب و هوایی مختلف قرار دارد و پوشش گیاهی اش را بیشتر درختان مخروطی شکل و جنگل های بلوط تشکیل می‌دهند. 

زالو قرمز غول پیکر کینابالو و کرم خاکی غول پیکر کینابالو دو گونه از گونه های جانوری بومی این منطقه هستند.

‫۲ دیدگاه ها

  1. خیلی مطلب خوبی بود و تصاویرتونم عالیی فقط دو ایراد مهم

    “جنگل‌های بارانی آمازون، در بیشتر برزیل، بولیوی، کلمبیا، اکوادور، فرانسه، گویان، پرو و ​​سورینام گسترده شده است. ” فرانسه در اروپاست و ربطی به جنگل آمریکای جنوبی نداره…منظور نویسنده احتمالا گویان فرانسه هست یعنی کشوری که در آمریکای جنوبیه و تحت قیومیت فرانسه.

    “خوک دریایی، نهنگ گوژپشت و… را در خود جای داده است.” این دو حیوان طبیعتا متعلق به دریا هستند و اقیانوس نه جنگل

    1. بله گویان رو تو مورد اول جا انداختم
      ایراد دومی که گفتید احتمالا این حیوانات تو رودخونه یا دریاچه ای تو جنگل زندگی میکنند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!