سیاره آبی رنگ
سیاره نپتون
هشتمین سیاره منظومه خورشیدی سیاره نپتون می باشد.
پس از سیاره های مشتری، زحل و اورانوس، نپتون بزرگترین سیاره است.
نپتون و پلوتو که به سیاره کوتوله معروف است تنها سیاره هایی هستند که با چشم غیر مسلح قابل رؤیت نیستند.
جالب است که بدانید فاصله خورشید تا نپتون سی برابر فاصله زمین تا خورشید است و جرم نپتون ۱۷ برابر جرم زمین می باشد.
اطلاعات جالب دیگری که از این سیاره آبی رنگ وجود دارد این است که هر سال در نپتون معادل ۱۶۵ سال در زمین است. این سیاره در سال ۱۸۶۴ کشف شد بنابراین تاکنون فقط یک بار به دور خورشید چرخیده است.
بی نظمی در حرکت سیاره اورانوس منجر به کشف این سیاره شد.
آشفته ترین بخش نپتون لکه سیاه بزرگ آن است که در نیمکره جنوبی آن قرار دارد. این لکه بزرگ اندازه کره زمین بوده و در جهت خلاف عقربه های ساعت حرکت می کند.
نپتون از نام رومی خدای دریاها گرفته شده است و این نام گذاری به دلیل رنگ زیبا و منحصر به فرد این سیاره می باشد.
گاز متان موجود در جو نپتون رنگ سرخ را جذب می کند و رنگ آبی رنگ این سیاره حاصل طیف نوری خورشید است که بازتابیده می شود.
ترکیبات کلی این سیاره همانند سایر سیارات غول پیکر گازی ۸۰ تا ۸۵ درصد هیدروژن و ۱۵ تا ۱۹ درصد هلیوم است.
مدت های طولانی دانشمندان تنها دو قمر از این سیاره کشف کرده بودند اما پس از آن طی مأموریت های مختلف تا به حال ۱۴ قمر از این سیاره کشف شده است.
نرئید و تریتون نام دو ۲ قمر بزرگ این سیاره می باشد.
در ابتدا به نظر می آمد که این سیاره جو آرام تری نسبت به اورانوس داشته باشد اما طبق آخرین مأموریت مشخص شد بادهای نپتون بسیار شدید بوده و به ۶۴۰ کیلومتر در ساعت نیز می رسد.
میدان مغناطیسی این سیاره بسیار شدید بوده و محورهای مغناطیسی آن نسبت به محورهای جغرافیایی ۴۷ درجه اختلاف دارد سیاره اورانوس نیز همین شرایط را دارد به همین دلیل است که به این دو سیاره دوقلوهای مغناطیسی می گویند.
دانشمندان معتقدند که داخل سیاره هسته ای از سنگ داغ با دمای ۹ هزار درجه سانتی گراد بالای صفر وجود دارد که اطراف آن را کره ای از یخ، آب و گازهای مایع و یخ زده احاطه کرده است.
“نپتون و پلوتو که به سیاره کوتوله معروف است تنها سیاره هایی هستند که با چشم غیر مسلح قابل رؤیت نیستند.” از دو تا سیاره نام بردید پس فعلتون باید جمع بیاد
“این سیاره در سال ۱۸۶۴ کشف شد بنابراین تاکنون فقط یک بار به دور خورشید چرخیده است.” کشف یک سیاره در سال ۱۹۸۶ دلیل میشه که فقط یکبار اون دور خورشید چرخیده باشه
قسمت دوم بله. چون هر یک بار چرخش اون ۱۶۵ سال طول میکشه.
خیر منظور بنده رو متوجه نشدید……اینکه می فرمایید تو ۱۶۵ سال یکبار دور خورشید چرخیده دلیل نمیشه تا حالا فط یکبار چرخیده باشه چون تازه سال ۱۸۶۴ کشف شده…مثل اینکه بگین چون قاره آمریکا سال ۱۴۹۲ دکشف شد دلیل میشه که عمر قاره آمریکا کمتر از ۶۰۰ سال باشه؟؟؟ خیر قاره امریکا همزمان با بقیه قاره ها به وجود اومده فقط چند هزار سال دیرتر کشف شده…سیاره نپتون تا حالا بارها و بارها دور خورشید چرخیده فقط ماها تونستیم سال ۱۸۶۴ کشفش کنیم
و قسمت اول مربوط به سیاره پلوتو میشه که گفته به سیاره کوتوله معروف است.