محیط زیست

مرتفع‌ترین قله های جهان

با بلندترین کوه های جهان آشنا شوید

کوه ها یک چهارم سطح زمین را پوشانده اند و حدود ۱۲ درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند. آنها سرچشمه رودخانه های اصلی جهان هستند، بر الگوهای آب و هوای منطقه تأثیر می‌گذارند، مراکز تنوع زیستی و فرهنگی را فراهم می‌کنند، ذخایر معدنی را ذخیره می‌کنند و مراکز عمده گردشگری هستند.

در این مقاله بلندترین قله ها را به شما معرفی می‌کنیم.

نوشته های مشابه

۱_ کوه اورست _ رشته کوه هیمالیا، نپال

کوه اورست که برای اولین بار توسط سر ادموند هیلاری و تنزینگ نورگی در سال ۱۹۵۳ فتح شد، بلندترین کوه جهان است. ارتفاع قلهٔ آن از سطح دریا برابر با ۸۸۴۸٫۸۶ متر می‌باشد. این قلهٔ جزو رشته کوه هیمالیا و در کشور نپال قرار دارد. اورست اخیراً مورد توجه زیادی قرار گرفته است و گردشگران زیادی از آن بازدید می‌کنند.

۲_ کوه K2 _ رشته کوه قراقورام، پاکستان/چین

دومین کوه مرتفع جهان با ارتفاع ۸۶۱۱ متر، K2 در رشته کوه قراقورام است. این کوه در بین کوهنوردان به کوه وحشی شهرت دارد زیرا یکی از خطرناک ترین کوه ها برای صعود است. تخمین زده می‌شود که از هر چهار نفری که برای رسیدن به این قله تلاش می‌کنند، یک نفر جان خود را از دست می‌دهد. با توجه به خطری که دارد، هرگز در زمستان فتح نشده است.

۳_ کوه کانچن جونگا _ رشته کوه هیمالیا، نپال/هند

سومین کوه مرتفع دنیا بعد از اورست و کی‌۲، کانچن‌جونگاست که با ارتفاعی ۸۵۸۶ متری در مرز هند و نپال واقع شده است.

در واقع این کوه تا سال ۱۸۵۲ به عنوان مرتفع ترین کوه جهان شناخته می‌شد اما پس از انجام بررسی ها در هند، مشخص شد که کانچن جونگا سومین کوه مرتفع جهان است. نام کانچن جونگا به معنای «۵ گنج برف» است که به ۵ قله این کوهستان اشاره دارد.

این کوه هم یکی از دشوارترین قله‌ها برای صعود است و برای فتح قله باید از دیواره‌های یخی بسیار بلندش بالا رفت!

۴_ کوه لوتسه _ رشته کوه هیمالیا، نپال/منطقه تبت چین

لوتسه یکی از مشهورترین کوه‌های موجود در فهرست ۱۰ کوه بلند جهان است که عمده این شهرت به دلیل نزدیکی آن به قله اورست می‌باشد. کوه لوتسه، چهارمین کوه مرتفع جهان با ارتفاع ۸۵۱۶، در مرز تبت و نپال قرار دارد.

این قله برای نخستین بار توسط گروه سوئیسی فریتس لوشاینگر و ارنست ریس در سال ۱۹۵۶ فتح شد.

۵_ کوه ماکالو _ رشته کوه هیمالیا، نپال/منطقه تبت، چین

ماکالو سومین کوه از چهار کوه ۸۰۰۰ متری در رشته کوه هیمالیا در نپال است. این قله ۸۴۸۵ متری برای اولین بار توسط یک هیئت اعزامی فرانسوی به رهبری ژان فرانکو در سال ۱۹۵۵ فتح شد.

به دلیل شیب بسیار زیاد و تیغه‌های تیز خط الراس آن، یکی از سخت ترین کوه ها برای صعود است.

۶_ کوه چو ایو _ رشته کوه هیمالیا، نپال/منطقه تبت، چین

چهارمین و آخرین کوه ۸۰۰۰ متری در رشته کوه هیمالیا چو ایو است. چو ایو ششمین کوه مرتفع جهان با ارتفاع ۸۱۸۸ متر، به دلیل شیب ملایم تر، آسان ترین کوه برای صعود در بین کوه های ۸۰۰۰ متری تلقی می‌شود.

در فوریه ۸۸ فرناندو گاردیو نخستین صعود انفرادی یک ۸۰۰۰ متری در زمستان را با صعود به چو ایو انجام داد.

۷_ کوه دهالاگیری _ رشته کوه هیمالیا، نپال

کوه دهالاگیری به معنای کوهستان سفید هفتمین کوه مرتفع جهان با ۸۱۶۷ متر ارتفاع و یکی از زیباترین کوه های نپال است.

در ۱۳ می ۱۹۶۰ نخستین صعود دهالاگیری توسط تیمی مشترک از کوهنوردان سوئیس، اتریش و نپال صورت گرفت. “کورت دیمبگر”، “پیتر داینر”، “ارنست فورر”، “آلبین شلبرت” به همراه نیما دورجی و ناوانگ دورجی فاتحان نخست کوه بودند

هم اکنون دهالاگیری با بیش از ۳۲۰ صعود و حدود ۵۶ کشته از جمله قلل دشوار و خطرناک هیمالیا به‌شمار می‌رود.

۸_ کوه ماناسلو _ رشته کوه هیمالیا، نپال 

ماناسلو هشتمین کوه مرتفع جهان با ارتفاع ۸۱۶۳ متر در رشته کوه های هیمالیا است. این نام در واقع از کلمه سانسکریت “ماناسا” به معنای “عقل” یا “روح” گرفته شده است.

ماناسلو برای اولین بار توسط توشیو ایمانیشی و گیالزن نوربو که بخشی از یک گروه ژاپنی بودند که در ۹ می ۱۹۵۶ فتح شد.

۹_ کوه نانگاپاربات _ رشته کوه هیمالیا، پاکستان  

نهمین کوه مرتفع جهان نانگاپاربات با بلندی ۸۱۲۶ متر است که در ناحیه دیامر، منطقه گیلگیت بالتستان پاکستان، غرب هیمالیا قرار دارد. 

صعود به آن از مشکل‌ترین صعودهای کوهستانی است و به خاطر کوهنوردهای زیادی که در جریان صعودهای آن کشته شده‌اند به کوهستان قاتل معروف است.

۱۰_ کوه آناپورنا _ رشته کوه هیمالیا، نپال

آناپورنا در نپال دهمین کوه مرتفع جهان با ارتفاع ۸۰۹۱ متر و یکی از معروف ترین کوه های این لیست است. کوه نوردی در آناپورنا واقعاً شهرت جهانی دارد زیرا نرخ مرگ و میر بالاتری نسبت به هر کوه دیگری در این لیست دارد، به طوری که ۳۲ درصد از تلاش ها برای رسیدن به قله این کوه منجر به مرگ می‌شود.

‫۳ دیدگاه ها

  1. ممنون مطلب عالی بود البته میشه به جای واژگان غریبی مثل “برای اولین بار توسط یک اکسپدیشن فرانسوی به رهبری ژان فرانکو در سال ۱۹۵۵ فتح شد.” از معادل بهتری مثل کاوشگر یا مکتشف یا هرچی که فارسی تر باشه استفاده کرد…تصاویر هم عالی بودند فقط کاش همه هم سایز میشدند

    1. شرمنده من الان با کامپیوتر نگاه کردم پست هارو متوجه شدم عکسا هم سایز نیستن، اما تو گوشی هم سایزن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!