تغذیهسبک زندگی

چلغوز و خواص آن

چلغوز و خواص آن

چلغوز، واژه ای است که کمتر کسی با آن آشنایی دارد.
در این متن سعی داریم به معرفی این دانه و خواص آن بپردازیم.

چلغوز دانه ای مفید، که اغلب در افغانستان و پاکستان پرورش داده می شود.

این دانه گونه ای از کاج می باشد که حاوی مقادیر زیادی کربوهیدرات و پروتئین است.

تنه ی درخت چلغوز معمولا بین ۳ تا ۴ متر است و برگ های آن به شکل سوزنی می باشد که آن را متمایز از سایر درختان کرده است.

مغز چلغوز

مغز چلغوز شبیه به تخمه ی آفتابگردان درون پوسته ای چوبی می باشد که با تفت دادن خارج می شود.
طعم و مزه آن نیز شبیه بادام و پسته می باشد.

مواد معدنی، آنتی اکسیدان، و ویتامین‌های نهفته در این دانه آن را به یک میان وعده مقوی و سالم تبدیل کرده است.

ویتامین A

علاوه بر این چلغوز حاوی مقادیر زیادی ویتامین A می باشد از این رو برای بهبود بینایی مفید است.

منیزم

دریافت مقادیر کافی از منیزم در بدن، جلوگیری از افسردگی و تنش های خلقی را به همراه دارد.
منیزم در شب توسط بدن مصرف شده و آرامش و خواب راحت را فراهم می کند.
چلغوز نیز منبع غنی از منیزم می باشد.

جلوگیری از دیابت

کم بودن شاخص قند در این دانه باعث افزایش عملکرد انسولین می شود، که کاهش خطر ابتلا به دیابت را در پی دارد.

انرژی بالا و چربی سوزی

چلغوز میزان کلسترول در بدن را کاهش می دهد.
و مقادیر زیاد آلفا توکوفرول در این دانه چربی سوزی در بدن را افزایش می دهد.

چلغوز و سلامت قلب

اسیدهای چرب مناسب در این ماده برای قلب مفید می باشد.
۹۰ درصد چربی های چلغوز اشباع نشده است از این رو برای جلوگیری از بیماری های قلبی مفید است.

چلغوز و لاغری

چلغوز دانه ای مفید برای جلوگیری از اشتها است.
با مصرف این دانه معده احساس سیری می کند در نتیجه چلغوز گزینه ی مناسبی برای افرادی که دنبال کاهش وزن هستند می باشد.

چلغوز و تقویت حافظه

اسید آمینه و چربی غیر اشباع موجود در چلغوز به تقویت حافظه کمک می کند.

چلغوز و تقویت پوست

مغز چلغوز را نرم کنید و به مدت ۴۵ دقیقه روی پوست گذاشته و سپس بشویید.

سلامتی ماهیچه ها

پروتئین موجود در چلغوز از ضعف، اسپاسم و دردهای عضلانی جلوگیری می کند.

عوارض احتمالی استفاده از چلغوز

گاهی این دانه مفید عوارضی را نیز به همراه دارد.
برخی افراد با استفاده از این دانه دچار حساسیت، خارش، سوءهاضمه، و مشکل در تنفس می شوند.

دیگر مشکلی که ممکن است این دانه ایجاد کند تغییر در حس چشایی است که این بیماری به دهان کاج معروف است و دوره یک هفته دارد.

علاوه بر آن در نظر داشته باشید که طبع این دانه گرم می باشد و برای افراد صفراوی، سوداوی، و مزاج خشک مناسب نمی باشد.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!