تغذیهسبک زندگی

آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ

اصالت آش دوغ را می توان مرتبط با استان اردبیل دانست، اما این آش با روش های متفاوتی در دیگر  شهر و استان های ایران مانند تبریز، ارومیه، زنجان، همدان، و قزوین نیز تهیه و سِرو می شود.
این آش لذیذ با تعدادی از حبوبات و سبزی های کوهی و محلی درست می شود که در متن زیر با طرز تهیه آن آشنا می شویم.

مواد لازم برای تهیه آش دوغ

نخود و لوبیا ۱ پیمانه 
برنج ۲ پیمانه
عدس، یارمه، گندم یک دوم پیمانه 
سبزی آشی یا کوهی ۱ پیمانه 
سیر ۱ بوته
نعناع ۲ قاشق غذاخوری 
نمک، فلفل، زردچوبه  به میزان لازم

ابتدا نخود، لوبیا، عدس، را پخته و آب آن را عوض می کنیم.
با توجه به ذائقه افراد می توان از یارمه(گندم پوست کَنده) و یا مقداری گندم نیز در این آش استفاده کرد.

سپس حبوبات را داخل قابلمه می ریزیم و مقداری آب به آن اضافه می کنیم.

زمانی که آب به جوش آمد برنج را به مواد اضافه می کنیم و به آن اجازه می دهیم تا کاملا بپزد.

در این مرحله سبزی آشی و یا سبزی کوهی را به مواد اضافه می کنیم.
فلفل و نمک را به مواد اضافه می کنیم.

شعله را کم می کنیم و با هم زدن مداوم پخته شدن مواد را چِک می کنیم زمانی که همه ی مواد به طور کامل پخته شد در مرحله آخر دوغ را به قابلمه اضافه می کنیم.

در نظر داشته باشید هنگامی که دوغ را به مواد اضافه کردید قابلمه آش زیاد روی شعله قرار نگیرد زیرا باعث ترش شدن دوغ می شود.

بعد از آماده شدن آش سیر داغ را به روش زیر تهیه کنید و با پیاز داغ و کمی دوغ آش را تزئین کنید.

طرز تهیه سیر داغ برای آش دوغ

سیرها را پوست کرده و با گوشت کوب کاملا بکوبید.
همچنین می توانید آن ها را نگینی خرد کنید.

داخل تابه روغن ریخته و سیرها را با حرارت کم سرخ کنید، کمی نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید.
زمانی که رنگ سیرها طلایی شد نعناع را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید و به سرعت تابه را از روی شعله بردارید تا نعناع رنگش تیره نشود و نسوزد.

نمونه ای از آش دوغ تهیه شده با همین دستور

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. ممنون بسیار عالی شد فققظ “با روش های متفاوتی در دیگر استان ها مانند تبریز، ارومیه، زنجان، همدان، و قزوین نیز تهیه و سِرو می شود.” تبریز و ارومیه اسم شهره نه استان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!