آشپزخانهتغذیهسبک زندگی

طرز تهیه دونات

آموزش پخت دونات

حتما شما هم دوست دارین تو خونه دوناتای خوشمزه مثل دوناتای بازاری درست کنید و لذتش رو ببرید، اینجوری هم از این مطمئنین که دوناتاتون بهداشتیه هم اینکه می‌تونه تجربه ی جذابی براتون باشه.

نوشته های مشابه

مواد لازم برای تهیه دونات:

آرد: ۵۰۰گرم 

تخم مرغ: ۱عدد

شیر ولرم: ۱پیمانه

خمیر مایه: ۱قاشق غذا خوری

کره ذوب شده:۵۰‌گرم 

نمک: نوک قاشق چای خوری

شیرخشک قنادی:۱قاشق غذاخوری

شکر: ۶۰گرم یا ۴قاشق غذاخوری

آب ولرم: یک دوم پیمانه

وانیل: نوک قاشق چای خوری

 

نکته:میتونید از لیوانای فرانسوی دسته دار برای پیمونه استفاده کنید.

طرز تهیه دونات خونگی:

اول از همه یه ق غ خمیر مایه رو با یه ق غ شکر داخل نصف لیوان آب ولرم حل کنید و روی ظرف پارچه بکشید و ۱۰ دقیقه صبر کنین تا به عمل بیاد( از تازه بودن خمیر مایه مطمئن بشید ،اگه کهنه باشه پف نمیکنه و به عمل نمیاد)

۲_بعدش آرد و شیر خشک و نمک رو با هم دیگه مخلوط کنید و سه بار الک کنید و کناربزارید.

نکته :شیر رو هم تو این ۱۰دقیقه که قراره خمیر مایه به عمل بیاد بزارین ولرم بشه.

۳_تخم مرغ رو داخل یه ظرف گود بشکنید و با چنگال هم بزنید تا از لختگی دربیاد و کمی کف کنه بعد شکر و وانیل رو اضافه کنید ۱یا ۲دقیقه بزنید تابه خورد هم برن حالا کره ذوب شده و شیر ولرم و خمیر مایه عمل اومده رو به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید و کمی هم بزنید.

۴_حالا مخلوط آرد و شیر خشک و نمک رو که الک کردید کم کم به مایع اضافه کنید تا خمیری به دست بیاد که لطیف باشه و به دست هم نچسبه ( اگه با تموم شدن آرد هنوز خمیر تون چسبندگی زیادی داشت آروم آروم بهش آرد اضافه کنید تا درست بشه ،اما حواستون باشه آرد بیش از حد خمیرتون رو سفت می‌کنه و باعث خراب شدن دوناتها میشه)

۵_خمیرتون رو خوب ورز بدید ( ورز دادن خوب کیفت دوناتاتون رو بالا می‌بره )حدود ۱۰دقیقه کافیه بعد یه ظرف رو روغن مالی کنید و خمیر رو به صورت یه چونه ی بزرگ توی ظرف قرار بدید و روش یه پارچه تمیز بکشید و اجازه بدید تا ۲ساعت استراحت کنه.

۶_بعد از ۲ساعت خمیر رو ورز بدین تا پفش بخوابه بعد خمیری به وزن ۸۵گرم بردارین( اگه ترازو آشپزخونه داشته باشین اینجا به کارتون میاد اگه هم نداشتین سعی کنید چشمی اندازه ی خمیراتون مثل هم باشه) خمیرتون رو با وردنه باز نکنین با دست کمی سطحش رو صاف کنید و قالب بزنید.

نکته:میتونید از قالب های مخصوص دونات که لوازم قنادی ها دارن استفاده کنید یا اگه نخواستید میتونید از هر ظرفی که دایره ای شکل باشه و لبه‌ی برنده داره استفاده کنید و برای حفره‌‌ی وسط دونات هم از در نوشابه استفاده کنید.(اما خب قالب های آماده دونات قشنگ تری تحویلتون میده)

۷_حالا کاغذ روغنی رو به شکل مربع برش بزنید و روش آرد الک کنید و هر دونات رو روی یه کاغذ روغنی قرار بدید(اینطوری موقع سرخ کردنش کارتون راحت تره) بعد روی دوناتاتون رو با پارچه بپوشونید و اجازه بدید ۳۰دقیقه دیگه استراحت کنه تا کاملا پف کنه.

۸_داخل یه ظرف گود روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدید (حواستون باشه حرارت نه خیلی کم باشه نه خیلی زیاد، باید ملایم باشه )تا روغن داغ بشه اصلا حرارت رو کم و زیاد نکنید.

 

از اول تا آخر پختِ دونات حرارت باید ملایم باشه.

۹_بعد دونات ها رو داخل روغن بندازید و روی دونات با قاشق روغن بریزید تا پف کنه وقتی هر دو طرف دونات سرخ شد داخل یه آبکش دستمال کاغذی بندازید و دونات ها رو روی دستمال قرار بدید تا روغنش کشیده بشه.

۱۰_و در آخر اگه دونات شکری دوست دارید وقتی کمی خنک شد داخل مخلوط شکرو کمی دارچین بغلطونید، اگه هم خواستید میتونید از شکلات آب شده و ترافل های رنگی استفاده کنید.

 

اینم از یه دونات خوشمزه ی خونگی امیدوارم استفاده کنید و لذت ببرید این دستور امتحان شدس و اگه طبق دستور پیش برید قطعا نتیجه‌ی خوبی می‌گیرید.

 

اینم از دوناتایی که خودم پختم

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!