آشپزخانهسبک زندگی

قابلمه گرانیت بخرم یا سرامیک؟

قابلمه گرانیت بخرم یا سرامیک؟

برای انتخاب سرویس قابلمه و تابه، برای آشپزی کردن دچار ترید شده اید؟
خواندن این متن که به مقایسه‌ی دو محصول گرانیتی یا سرامیکی پرداخته است، به شما کمک خواهد کرد.

سرویس مناسب و استاندارد برای آشپزی کردن می تواند نقش به سزایی در لذت بُردن از آشپزی، و همچنین طعم مطلوب غذا داشته باشد.

سرویس گرانیت

گرانیت در واقع ترکیبی از تفلون و سرامیک است.
همان پوشش تفلون که در مقاومتی بالاتر تقویت شده است.
۴ تا ۵ لایه تفلون با قابلیت نچسبی بسیار بالا.

در نظر داشته باشید که وقتی از قابلمه گرانیت صحبت می شود به هیچ عنوان پوشش این ظروف سنگ گرانیت نیست. تنوع بالا در طرح و رنگ این محصول و شباهت آن به سنگ گرانیت، و برای تبلیغ بیشتر، این ظروف با عنوان گرانیتی در بازار شناخته می شوند.
لایه ی داخلی ظروف گرانیتی تفلون است و دانه های رنگی پخش شده در آن دانه های سخت سرامیک است.

نتیجه گیری کلی قابلمه گرانیت

میزان نچسبی این محصول و مقاومت آن بسیار بالا است.
و شما می توانید از قاشق فلزی استفاده کنید.
این ظروف حرارت را بهتر نگه می دارد. و غذا در آن دیرتر می سوزد.
تمیز کردن و شستشوی آن راحت است.
دسته این ظروف از جنس باکالیتی می باشد که این اجازه را به شما می دهد که از آن در فِر نیز استفاده کنید.

شاید بتوان سنگین بودن این ظروف نسبت به سایر ظرفها را یکی از عیب های آن دانست که با توجه به مزایای آن می تواند قابل چشم پوشی باشد.

سرویس سرامیک

پوشش این ظروف بر پایه تکنولوژی سل ژل و ماده اکسید سیلیکن می باشد. سیلیکا همان ماده شن و ماسه است.
در نیتجه این محصول آلودگی کمتری برای طبیعت دارد.

آنچه که در انتخاب سرویس سرامیکی مهم است اصل بودن آن است. اگر این سرویس نامرغوب باشد به مرور با ساییده شدن آن فلزهای سمی به داخل غذا نفوذ می کنند. برندهای باکیفیت تر، لایه های سرامیکی ضخیم تری دارد در نتیجه طول عمر بیشتری دارد.
قیمت این سرویس نسبت به سایر محصولات بیشتر است.

وقتی از سرویس سرامیک صحبت می کنیم این ویژگی به جنس کلی آن اطلاق نمی شود، پوشش سرامیکی روی بدنه ای از آلومینیوم آلیاژی یا آلومینیوم خالص قرار می گیرد.

مورد بعدی که در مورد ظروف سرامیکی وجود دارد، مقاومت‌ آن در برابر حرارت و سایش است.
که به دلیل نداشتن تفلون به مرور قابلیت نچسبی آن کاهش پیدا می کند.
ٍْظروف سرامیکی نسبت به سایر محصولات دیرتر لکه می گیرد.

نتیجه گیری کلی قابلمه سرامیک

میزان نچسبی آن متوسط است.
بدون تفلون است و کاملا طبیعی است.
ضخامت بالای داخل آن و توزیع یکنواخت دما برای ته دیگ غذا مناسب است. و همچنین می توان غذاهای رژیمی را بدون روغن در آن درست کرد.

و شکنندگی این محصول به دلیل سرامیکی بودن و زمان طولانی برای گرم شدن غذا را می توان جزء معایب آن دانست.

ناگفته نماند که سرویس های قدیمی تر نظیر چودن، تفلون، مِس و حتی ظروف روحی نیز هنوز طرفداران خود را دارد، اما به دلایلی چون سنگینی، سایش بالا و چسبیدن غذا به ظروف، لکه شدن و سیاه شدن، استفاده از آنها کاهش پیدا کرده است و محصولات جدید سرامیکی و گرانیتی جایگزین آنها شده اند.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!