احتمالاً هنگام خوردن بستنی مورد علاقه خود یا نوشیدن یک نوشیدنی سرد، سردرد شدیدی را تجربه کرده اید. خوشبختانه این نوع سردرد ، خیلی سریع از بین می رود.
با خواندن این مقاله، خواهید فهمید که چرا غذاها و نوشیدنی های سرد باعث سردرد می شوند.
“یخ زدن مغز” چیست؟
اگر فردی به سرعت نوشیدنی یا غذای سردی بخورد، ممکن است دچار سردرد شود. اصطلاح علمی این سردرد گانگلیونورالژی اسفنوپالاتین است که به عنوان “انجماد مغز” نیز شناخته می شود.
این نوع سردرد معمولاً در ناحیه پیشانی یا شقیقه ها ایجاد می شود. معمولا کمتر از ۵ دقیقه به دلایل زیر اتفاق میافتد.
- هوای سرد
- نوشیدنیهای خنک
- غذای یخ زده
- یخ
- بستنی
متخصصان بر این باورند که سردرد هنگام خوردن غذای سرد به دلیل زیر است.
سرما به سقف یا پشت دهان برخورد میکند و باعث می شود رگ های خونی در آنجا خیلی سریع منقبض شوند و به این ترتیب گیرنده های درد در کنار رگ های خونی احساس ناراحتی کنند.
آنها پیام درد را به عصب سه قلو می فرستند و این عصب آن را به مغز منتقل میکند.
مغز احساس می کند که سرما از سر منشأ گرفته است، نه از دهان.
به این ترتیب این سردرد، درد ارجاعی است. چنین دردی در یک قسمت از بدن به دلیل فرآیندهایی که در قسمت دیگر اتفاق می افتد ایجاد می شود. بنابراین، وقتی خوراکی سرد میخوریم یا مینوشیم، ماهیچههای سقف دهان احساس ناراحتی میکنند، اما آن را در سر احساس میکنیم.
اگر دچار انجماد مغزی شدید، توصیه های زیر را دنبال کنید:
سعی کنید نوشیدنی یا غذای سرد را از دهان خارج کنید.
زبان یا شست خود را روی سقف دهان فشار دهید تا گرم شود.
دهان و بینی را با دستان خود بپوشانید و در کف دست نفس بکشید. این امر باعث افزایش جریان هوای گرم به سقف دهان می شود.
مقداری آب گرم بنوشید.
مسکن نخورید (در ۹۸ درصد افراد، چنین سردردهایی در کمتر از ۵ دقیقه از بین می روند. بنابراین، تا زمانی که قرص اثر کند، احساس ناخوشایند را فراموش کرده اید.)
منبع ترجمه شده از سایت ۵minutecrafts.site
“معمولا کمتر از ۵ دقیقه. به دلایل زیر:”…..اینجا بعد از دقیقه نیاز به دقطه نیست و بهتره جملتون فعل داشته باشه مثلا ” به دلایل زیر اتفاق می افتد”
تصحیح میکنم