مایکل فارادی:
مایکل فارادی، در ۲۲ سپتامبر سال ۱۸۹۱ میلادی در اطراف یکی از شهر های لندن به دنیا آمد. فارادی در سیزده سالگی به دلیل آنکه در خواندن درس استعدادی از خود نشان نداد از مدرسه اخراج شد. او پس از اینکه مدرسه را ترک کرد در یک مغازه کتابفروشی مشغول به کار شد. در مدت یک سالی که در کتابفروشی کار میکرد،هم کتاب و مجله می فروخت و هم به کار صحافی مشغول بود.
استاد مایکل او را به خواندن کتاب های مختلف تشویق میکرد. فارادی در ۲۱ سالگی کار در کتابفروشی را رها کرد و در مغازهی دیگری مشغول به کار شد. ولی به زودی از رفتار صاحب مغازه که مردی تندخو بود به تنگ آمد؛ نامهای به هامفری دیوی فیزیکدان معروف انگلیسی نوشت و از او تقاضای کار کرد.
نامه فارادی مورد توجه هامفری قرار گرفت و فارادی را برای مصاحبه دعوت کرد. فارادی در همان جلسه اول از خود هوش و استعداد خارق العاده ای نشان داد و در مارس سال ۱۸۱۳ مشغول به کار شد. در اکتبر همان سال همراه دیوی راهی اروپا شد. این سفر دو سال و نیم طول کشید.
در آوریل ۱۸۱۵ مسافرت آنها به پایان رسید ؛پس از چندسال فارادی رئیس آزمایشگاه های علمی انجمن سلطنتی و جانشین هامفری دیوی شد. فارادی به علم الکتروشیمی علاقه فراوانی داشت و در این راه هامفری دیوی به او کمک میکرد.
سرانجام پشتکار او باعث شد که موفق به کشف الکترولیز شود،قوانینی که امروز با نام فارادی به «قوانین فارادی» معروفند.
در سال ۱۸۲۱ اختراعش را به جهانیان نشان داد: تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی
در ۱۷ اکتبر ۱۸۳۱ آزمایش بزرگی انجام داد. او به دور یک استوانه مقوایی، سیمی مسی به طول ۶۰ متر پیچید و بین لایه های سیم پارچه قرار داد و سپس دور سیم را با یک گالوانومتر وصل و یک میلهی مغناطیسی را بسرعت داخل استوانه کرد،اما گالوانومتر عبور جریان را نشان نداد. سپس آهنربا را بیرون کشید و ملاحظه کرد که گالوانومتر این بار در جهت مخالف حرکت می کند. هنگامی که آهنربا در جای خود ثابت بود جریان تولید نمی شد، فارادی سیمپیچ را حرکت داد، ولی آهنربا را ثابت نگه داشت. باز هم جریان در سیم القا و عقربه گالوانومتر منحرف شد. به این ترتیب فارادی پی برد در اثر حرکت نسبی بین سیم و آهنربا، مغناطیس تبدیل به الکتریسیته می شود.
اختراع خود را در نوامبر ۱۸۳۱ تکمیل و به انجمن سلطنتی لندن تقدیم کرد.
مایکل فارادی در ۲۶ اوت ۱۸۶۷ از دنیا رفت.
منبع:کتاب زندگینامه مشهورترین دانشمندان و مخترعان
ممنون مطلب خوبی بود و مشکل نگارشی خاصی نداشت…بهتر از کارهای زندگی نامه ای قبلیتون بود….. و فقط این جمله دو ایراد داره
“سرانجام پشتکار او باید شد که موفق به کشف الکترولیز شود،قوانینی که امروز به نام فارادی به «قوانین فارادی» معروفند.”
ممنون از نظرتون، اصلاح میشه
ممنون ????????