خاکشیر یا خاکشی گیاهی است علفی، یک ساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز میرسد، پایین گیاه کرک دار و بالای آن بدون کرک است. تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولاً به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره است.
خواص دارویی خاکشیر
خاکشیر از نظر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است. خاکشیر التهاب کلیه را برطرف میکند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مفید است. خاکشیر تب بر و ادرار آور است و از دیگر خواص این گیاه میتوان به درمان سرخک و مخملک اشاره کرد. از گل ها و برگ های آن میتوان برای رفع بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین c استفاده کرد. بعضی از افراد هنگامی که خاکشیر میخورند ممکن است سردرد بگیرند این افراد باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.
از جمله خاصیت های خاکشیر:
۱_ الهام دهنده زخم و جراحات است.
۲_ جوشانده خاکشیر برای رفع اسهالهای ساده مفید است.
۳_ نقش موثری در جلوگیری از گرما زدگی دارد.
۴_ خاکشیر تببر است.
۵_ برای دفع کرم مفید است.
۶_ التهاب کلیه را برطرف میکند
۷_ صدا را باز میکند.
۸_ سنگ کلیه را دفع می کند.
۹_ بوی بد دهان را از بین میبرد
۱۰_ برای درمان بیماری کبد چرب مفید است.
همچنین برای برطرف کردن جوش های صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیادی ایجاد میشود، میتوان جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرد و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته آن را میل کرد تا جوش ها از بین برود.
خاکشیر بیشتر به صورت شربت مصرف میشود و علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای رفع تنش نیز میتوان از آن استفاده کرد.
منبع: کتاب راز سلامتی
ممنون عالی بود
?