تغذیهسبک زندگی

خاکشیر و خواص آن

هر آنچه از خاکشیر نمی‌دانید!

خاکشیر یا خاکشی گیاهی است علفی، یک ساله یا دو ساله که ارتفاع ساقه آن تا یک متر نیز می‌رسد، پایین گیاه کرک دار و بالای آن بدون کرک است. تخم این گیاه که همان خاکشیر است ریز و کمی دراز و معمولاً به دو رنگ وجود دارد یکی از آنها قرمز که دارای طعم کمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره است. 

نوشته های مشابه

خواص دارویی خاکشیر 

خاکشیر از نظر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است. خاکشیر التهاب کلیه را برطرف می‌کند و برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی مفید است. خاکشیر تب بر و ادرار آور است و از دیگر خواص این گیاه می‌توان به درمان سرخک و مخملک اشاره کرد. از گل ها و برگ های آن می‌توان برای رفع بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین c استفاده کرد. بعضی از افراد هنگامی که خاکشیر می‌خورند ممکن است سردرد بگیرند این افراد باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.

از جمله خاصیت های خاکشیر:

۱_ الهام دهنده زخم و جراحات است.

۲_ جوشانده خاکشیر برای رفع اسهال‌های ساده مفید است.

۳_ نقش موثری در جلوگیری از گرما زدگی دارد.

۴_ خاکشیر تب‌بر است. 

۵_ برای دفع کرم مفید است.

۶_ التهاب کلیه را برطرف می‌کند 

۷_ صدا را باز می‌کند.

۸_ سنگ کلیه را دفع می کند.

۹_ بوی بد دهان را از بین می‌برد

۱۰_ برای درمان بیماری کبد چرب مفید است.

همچنین برای برطرف کردن جوش های صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیادی ایجاد می‌شود، می‌توان جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرد و هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته آن را میل کرد تا جوش ها از بین برود.

خاکشیر بیشتر به صورت شربت مصرف می‌شود و علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی دارد برای رفع تنش نیز می‌توان از آن استفاده کرد.

منبع: کتاب راز سلامتی

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!