توی این روزای گرم تابستونی هیچی بیشتر از یه نوشیدنی خنک حال آدمو خوب نمیکنه
برای همین امروز شمارو دعوت میکنم به چند نوشیدنی جذابِ دوست داشتنی…
شربت سکنجبین:
شربت سکنجبین یک شربت مفید در طب سنتی شناخته شده و صفرای اضافی بدن رو دفع میکنه این شربت التهابات ناشی از گرما رو کم میکنه و سموم رو از بدن دفع.
اگه سکنجبین رو با تخم کاسنی و گلاب درست کنید نوشیدنی بسیار مناسبی میشه مخصوصا برای کسایی که طبع گرم دارن یا کسایی که به نفخ مبتلا هستنن.
سکنجبین اگه با کاهو خورده بشه باعث افزایش اشتها میشه
افرادی که نباید از سکنجبین استفاده کنن:
۱_کسایی که معده های سرد و ضعیف دارن
۲_افرادی که مبتلا به ضعف اعصاب هستن
۳_مبتلایان به زخم های گوارشی
۴_افرادی که دچار حالت تهوو هستن (ترشی سکنجبین هر چقدر بیشتر باشه عارضه بیشتری هم داره)
طرز تهیه شربت سکنجبین با خیار:
شکر:۱کیلو
سرکه سفید:۳۰۰گرم
نعناع تازه: هر چقدر که خودتون دوست دارید
خیار:۱عدد کوچک
کاهو خرد شده:یک قاشق سوپ خوری
شکر رو با ۵تا ۶لیوان آب میجوشونیم و از صافی ردش میکنیم دستهی نعنا رو با نخ میبندیم و داخل شربت میندازیم و اجازه میدیم تا انقدر بجوشه تا به قوام برسه بعد سرکه رو داخل شربت میریزیم بعد از چندتا جوش از روی شعله ی گاز برمیداریم و هنگام سرو مقداری خیار رنده شده و کاهو رنده شده در لیوان ریخته و نوش جان…
شربت سکنجبین خیار یکی از بهترین شربت ها برای رفع عطش توی این هوای گرمه
تخم شربتی:
شربتی محبوب که میتواند یار شما در روز های گرم تابستان باشد…
فصل رویش این گیاه اوایل بهار در کوهستان و بیابان هاست و گل هایی به رنگ قرمز و صورتی داره ساقش هم مربعی شکله
شما می تونید تو روزای گرم تابستون برای از بین برد عطش از شربتِ این گیاه پر سود استفاده کنید.
تخم شربتی به دلیل داشتن ترکیبات لعابداری که داره در آب حالتی ژله مانند پیدا میکنه
همین ترکیب باعث میشه این شربت ضد عطش باشه.
و اما خواص دیگهی این گیاه:
۱_باعث رفع خستگی های ذهنی ،تنشهای عصبی،افسردگی هم میشه
۲_یکی از روش های مناسب برای کم کردن وزنه
۳_برای پیشگیری از دیابت نوع دو و سرطان هم ازش استفاده میشه
۴_خاصیت ضد باکتریایی داره
۵_باعث زیاد شدن شیر مادران شیرده هم میشه
طرز تهیه شربت تخمشربتی:
تخم شربتی: ۲قاشف غذاخوری
گلاب :یک چهارم لیوان
آب :۱لیوان
شکر :دو لیوان
زعفران :میزان لازم
اول زعفران رو آماده کنید و کنار بزارید بعد تخم شربتی رو بشورید و حدود ۲ساعت اجازه بدین تا خیس بخوره
حالا آب و شکر رو با هم مخلوط کنید روی شعله بزارید تا قوام بیاد بعد زعفران رو بهش اضافه کنید حالا گلاب رو بریزید و در آخر هم تخم شربتی هارو
شهد شربت شما آماده اس
شما میتونید هر وقت که دوست داشتید با این شهد یه شربت خنک و پر از خاصیت درست کنید.
شربت آلبالو:
آلبالو یکی از اون میوه هایی که تقریبا هممون دوستش داریم و از خوردنش لذت میبریم…
که البته باید بدونید که خواص زیادی هم داره
اما خب میوه ای که طبع سرد داره و بهتره کسایی که سرد مزاج هستن زیاد استفاده نکنن.
یا به همراه میوه هایی با طبع گرم نوش جان کنن.
این میوه به خاطر همون طبع سردی که داره یکی از رفیق های ناب تو روزای تابستونه که میتونه به رفع تشنگی و پایین آوردن حرارت بدن بهمون کمک کنه.
آلبالو و خواص هایش:
۱_به کاهش فشار خون کمک میکنه
۲_کمک به دفع سنگ کلیه
۳_میتونید از این میوه برای کاهش وزن هم استفاده کنید چون فیبر و مقدار زیادی کربوهیدرات داره باعث کم اشتهایی میشه و میتونه به چربی سوزی کمک کنه.
۴_کمک به بهبود بینایی به دلیل وجود ویتامین Aدر اون
۵_به دلیل وجود آهن باعث میشه که جریان خونتون افزایش پیدا کنه و کمک به رشد موهاتون کنه.
طرز تهیه شربت آلبالو:
آب:۴ لیوان
شکر:۲لیوان
آلبالو:۱کیلو
اول آلبالوهاتونو بشورید و دمشون رو بچینید
بعد آب و شکرو روی شعله بزارید و اجازه بدید بجوشه و به قوام برسه حالا از صافی رد کنید و آلبالو ها رو
بریزین توی شهد و اجازه بدین تا چند تا جوش بزنه
حواستون باشه آلبالو هارو له نکنید که باعث کدر شدن شربتتون میشه .
وقتی آلبالو ها به شهدمون رنگ دارد و حسابی به قوام اومد از صافی ردش میکنیم و شربت ما آمادس.
شربت خاکشیر:
گیاه خاکشیر گیاهی که در دامنه ی کوه ها و دشت ها دیده میشه و یک تا دو سال هم عمر داره.
طبع گیاه خاکشیر سردو تره و به همین دلیل
شربت خاکشیر میتونه یک نوشیدنی بسیار مفید برای روزای گرم تابستون باشه که عطش و تشنگیتون رو از بین ببره
که البته خواص زیادی هم داره که چند موردش رو براتون میگم
۱_خاکشیر تنظیم کنندهی دستگاه گوارشه
۲_دل ضعفه رو از بین میبره
۳_اگه خاکشیر رو با شیر تازه بخورین لاغری بیش از حد رو درمان میکنه و باعث چاقی بدن میشه.
۴_باعث میشه زخم ها زودتر خوب بشن
۵_برای درمان بیماری نقرس هم مفیده
طرز تهیه شربت خاکشیر:
خاکشیر:نصف پیمونه
شکر:یک پیمونه
آب:یک لیتر
گلاب:به مقدار لازم
خاکشیرتون رو تمیز بشورید بعد شکر یا شیرهی شکری که قبلا آماده کردین رو با خاکشیر مخلوط کنید بعد کمی گلاب. اضافه کنید و یخ
همین دیگه شربت شما آماده اس (به همین سادگی به همین خوشمزگی)
امیدوارم که این نوشیدنی های خوشمزه رو درست کنید و لذت ببرید.
متن اقتباسی خوبی بود…موضوع هم مناسب و متناسب با شرایط فعلی است کلیدواژه ها هم بجا و اندازه…سپاس
ممنون،نظر لطف شماست