تاریخسلامتعلم و دانش

پدر علم کالبد شکافی

جالینوس که بود؟

جالینوس پدر علم کالبد شکافی…

جالینوس:


جالینوس،پدر علم کالبدشکافی در سال ۱۲۹ بعد از میلاد در پرگاموم واقع در آسیای صغیر به دنیا آمد. از نظر جغرافیایی،آسیای صغیر شبه جزیره بود که بین دریای سیاه و مدیترانه واقع شده و توسط دریای اژه از یونان جدا می‌شد. آسیای صغیر یکی از بزرگترین مراکز جهان متمدن در دوران حیات جالینوس بوده است امپراتوری روم بر آن حکم می راند.

نوشته های مشابه

پدر جالینوس مرد یونانی بود که با علوم و حساب و هندسه و اخترشناسی آشنایی داشت. او معمار و ریاضی دان هم بود. پدر جالینوس نفوذ زیادی بر او داشت،مادرش زنی سختگیر بود. در آن هنگام مطابق رسم و سنت فرزندان باید در خانه تعلیم می‌گرفتند و جالینوس نیز از این قاعده مستثنی نبود و تا چهارده سالگی در خانه تعلیم گرفت. سپس به مکتب‌های گوناگونی فرستاده شد تا با فرضیه های فلاسفه یونان آشنا شود. جالینوس وقتی به هفده سالگی رسید تصمیم گرفت پزشکی بخواند و به همین دلیل به شهرهای پرگاموم،ازمیر،و کرنتوس رفت و در آنجا هندسه،اخترشناسی،موسیقی،زبان و پزشکی خواند.

جالینوس تا ۲۵ سالگی به تحصیل پرداخت سپس به زادگاهش بازگشت او پزشک موفقی بود به همین علت او را از رم فراخواندند تا پزشک مخصوص گلادیاتورها شود. در زمینه کالبد شکافی و فیزیولوژی مطالعات گسترده ای کرد و هنگامی که قانون،او را از مطالعه کالبد شناسی انسانی منع کرد، به مطالعه بدن میمونها پرداخت.

جالینوس ماهیچه ها و دریچه های قلب را مطالعه و تشریح کرد و به اصل گردش خون در بدن نزدیک شد. ولی به اشتباه تصور کرد که خون از بطن راست قلب خارج میشود. او حتی دهلیزهای اصلی را کشف کرد،اما نتوانست مسیر منظم خونی را که به قلب می رود یا از آن خارج می شود،تشخیص دهد. او فکر می‌کرد که سیاهرگ ها و سرخرگ ها خون را به طور نامنظم به قلب می برند و از آن خارج می کنند.
جالینوس از دستگاه عصبی آگاهی یافته بود و اهمیت ضربان قلب در تشخیص وضع بیماری را می دانست و همچنین با مشاهده کودکان به والدین شان نظریه های وراثتی مندل را پیشگویی کرد.
آثار جالینوس مدت ۱۵ قرن از نظر پزشکان از هرگونه خطا و اشتباه به دور بود پزشکی که به توانایی او شک می کرد احتمالاً شهرت خود را از دست می‌داد او هیچ گاه این تبیعت کورکورانه را نداشت و همیشه می‌گفت.

«مطمئن ترین داوری‌ها تجربه است»

وی ۲۰۰ یا ۲۱۶ سال پس از میلاد مسیح چشم از جهان فرو بست.

‫۲ دیدگاه ها

  1. ممنون انتخاب خیلی خوبی بود و تصاویرهم جذاب هستند فقط چند نکته: اول اینکه هیچوقت در دو جمله متوالی از یک فعل یکسان استفاده نکنین
    از نظر جغرافیایی،آسیای صغیر شبه جزیره بود که بین دریای سیاه و مدیترانه واقع شده بود
    دو پاراگرراف ابتداییتون کلا زیاد فعل “بود” داشت
    این جمله هم برام نا مفهوم هست
    “احتمالاً شهرت خود را از دست می‌داد هیچ گاه این تبیعت کوران را نداشت و همیشه می‌گفت.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!