زردک نوعی گیاه ریشه ای خوش مزه و نسبتا شیرین و بسیار مغذی است؛ زردک از خانواده ی هویج است اما به رنگ زرد. خواص فراوانی دارد که در پایین به آن اشاره می شود.
ارزش غذایی که زردک دارد: حاوی مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، منگنز، روی و آهن است. همچنین سرشار از فولات و دارای ویتامین هایی مانند E ، C ، B و K است.
۱۶ خاصیت زردک :
- برای سلامت قلب مفید است.
- استرس و اضطراب را کاهش می دهد و در جلوگیری از سکته مغزی نقش دارد.
- سرشار از فیبر است و برای رفع یبوست مفید.
- سطح قند خون را کاهش می دهد.
- فشار خون را پایین می آورد.
- در کاهش وزن موثر است.
- سرشار از ویتامین B9 یا اسید فولیک است که باعث کاهش نقص در نوزاد می شود.
- تقویت کننده ی سیستم ایمنی است.
- برای کاهش درد دندان و تقویت لثه و همین طور کاهش بوی بد دهان موثر است.
- به هضم غذا کمک می کند.
- تقویت کننده چشم و کاهنده تاری دید است.
- به رفع پوکی استخوان کمک می کند.
- از بروز بیماری های تنفسی همچون خس خس سینه و آسم جلوگیری می کند.
- برای جلوگیری از کم خونی مفید است.
- برای سلامت پوست موثر است.
- کاهش دهنده ابتلا به دیابت و سرطان است.
شیوه مصرف
بهتر است زردک را بپزید و بعد مصرف کنید، زیرا خام آن دیرهضم است. آن را می توانید به صورت مربا، حلوا یا ترشی زردک مصرف کنید.
تذکر
مطالب بالا حاصل تحقیقات نویسنده از سایت ها و افراد مختلف است. درصورتی که بیماری خاص یا حساسیت هایی نسبت به مصرف انواع مواد غذایی دارید، پیشنهاد می شود قبل از استفاده از این میوه ی بسیار مفید و پرخاصیت از پزشک مورد نظر یا افراد متخصص راهنمایی بطلبید.
ممنون به خاطر اطلاعات خوب و مفید تون
خواهش می کنم ممنون از شما