آشپزخانهتغذیهسبک زندگیسلامت

ادویه‌‌ها و خواص آن

رنگین کمان مزه‌ها

ادویه های گوناگون از دیرباز تا امروز یکی از اصلی ترین ترکیبات برای مزه دار کردن خوراک در جوامع بشری بوده اند.

از‌مردمان هند و چین و ایران گرفته تا شمال آفریقا و بومیان سرخ پوست آمریکا
گویی بشر با استفاده از ادویه در تهیه انواع غذا،به نوعی از معجون و اکسیر حیات دست پیدا کرده است تا جاییکه در مقاطعی از تاریخ ادویه را هم قیمت طلا معامله میکردند.

نوشته های مشابه

از گرانترین ادویه های در حال حاضر جهان می‌توان به زعفران و وانیل اشاره کرد.

در ادامه با خواص چندی از این ادویه ها بیشتر آشنا می شویم.

زردچوبه :

۱_این ادویه‌ی خوش رنگ مقدار زیادی آنتی اکسیدان داره و برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، سلامت قلب و پوست بسیار مفیده.

۲_این ادویه به کاهش درد ، و التهابات کمک زیادی می‌کنه و این هم بخاطر اینه که تنها منبع کورکومین هست، تاثیر کورکومینی که در زردچوبه موجوده در کم شدن درد و التهاب حتی از داروی آسپرین و ایبو پروفن هم بیشتره.

۳_زردچوبه در کاهش سلول های سرطانی تاثیر بسیار مفیدی داره و تاثیرش از بعضی از داروها هم بیشتره.

۴_این ادویه به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی شناخته میشه

۵_زردچوبه و سم زدایی کبد
کورکومین موجود در زردچوبه به تولید صفرا در کبد کمک می‌کنه و کبد هم برای سم زدایی به صفرا نیاز داره.

۶_زردچوبه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به جلوگیری از پیری هم کمک می‌کنه و شما با استفاده از زرد چوبه دیرتر پیر میشید.

۷_شما میتونید از زرد چوبه این ادویه پر خاصیت توی غذاها هاتون استفاده کنید، همچنین میتونید داخل یک لیوان شیر گرم یک قاشق چایخوری از زردچوبه رو بریزید و از خواص اون بهره مند بشید.

فلفل سیاه:

۱_این ادویه خواص زیادی داره که یکی از اون ها جلوگیری از چاقی شکمیه.

۲_فلفل سیاه به پایین اومدن کلسترول هم کمک می‌کنه.

۳_فلفل سیاه منبع بسیار خوبی از منیزیم هست همچنین این ادویه حاوی ویتامین k و آهن و فیبر هم هست.

۴_فلفل سیاه برای سلامت گوارش بسیار مفیده و با تحریک گوارش و آنزیم ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کنه ،شما میتونید برای هضم راحت تر غذا از این ادویه کنار وعده های غذاییتون استفاده کنید.

۵_از این ادویه برای جلوگیری از سرطان هم استفاده میشه همچنین کمک می‌کنه مواد مغذی دیگه مثل سلنیوم، کورکومین و ویتامین های B راحت تر جذب بدن شما بشن.

۶_از فلفل سیاه برای درمان سرماخوردگی استفاده کنید ، فلفل سیاه به گردش خون کمک می‌کنه و همچنین باعث تحریک جریان مخاطی میشه و اگه با عسل ترکیب بشه تاثیر بیشتری در کاهش سرفه داره.

۷_از فلفل سیاه میتونید حین پخت غذا یا کنار وعده های غذایی تون استفاده کنید.همچنین میتونید یک قاشق چای خوری فلفل سیاه رو با دوقاشق عسل مخلوط کنید و بهش آب جوش اضافه کنید و ۱۵دقیق بهش زمان بدید و بعد نوش جان کنید این کار کمک می‌کنه تا از گرفتگی سینوس ها نجات پیدا کنید.

دارچین:

۱_دارچین یک آنتی بیوتیک، آنتی میکروب، آنتی ویروس و ضد قارچ طبیعیه و در بسیاری از بیماری ها از بدن مراقبت می‌کنه و از عفونت بدن هم جلوگیری می‌کنه.

۲_دارچین نمیزاره شما به سرماخوردگی و آنفولانزا گرفتار بشید.

۳_دارچین از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری می‌کنه.

۴_ در دارچین ماده‌ای به نام سینامالدهید وجود داره و این ماده سلول های مستعد ابتلا به سرطان رو خود به خود نابود می‌کنه.

۵_آنتی اکسیدان موجود در دارچین از مغز در برابر بیماری های آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کنه.

۶_این ادویه در تسکین انواع درد ها نقش بسیار مهمی داره و به بهبود زخم ها هم کمک می‌کنه.

۷_شما میتونید از دارچین در برخی غذاها استفاده کنید همچنین خوردن دارچین باشیر و عسل هم بسیار مفیده و به بی خوابی و دفع سموم از بدن هم کمک می‌کنه.

فلفل قرمز:

۱_فلفل قرمز به دلیل داشتن کپسایسین به سلامت معده کمک می‌کنه و همچنین برای زخم معده هم مفیده.

۲_فلفل قرمز یک داروی طبیعی برای جلوگیری از سرطانه و به از بین بردن سلول های سرطانی در خون کمک می‌کنه.

۳_رنگ قرمز این فلفل به دلیل وجود بتاکاروتن و ویتامین A هست و ویتامین A برای سلامتی سیستم تنفسی و دستگاه گوارشی بسیار مفیده.

۴_فلفل قرمز برای درمان انواع سردرد و دردهای مفصلی بسیار مفیده.

۵_این ادویه حاوی آهن و اکسیژنه که جریان خون رو افزایش میده و در تولید هموگلوبین درمغز نقش موثری داره و به درمان بیماری آلزایمر و جلوگیری از زوال عقل کمک می‌کنه.

۶_فلفل قرمز حاوی مقدار زیادی ویتامین C هست و به تولید کلاژن هم کمک می‌کنه و نقش مهمی در جوان سازی پوست داره .

۷_استفاده از فلفل قرمز در غذاها عطر و طعم خوبی به غذا میده ،برای دفع بهتر سموم از بدن میتونید مقداری فلفل قرمز رو داخل آب گرم بریزین و با کمی لیموی تازه صبح ها قبل از صبحانه نوش جان کنید.

زیره:

۱_زیره داری خاصیت ضد نفخ هست و به هضم بهتر غذا هم کمک می‌کنه.

۲_باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشه.

۳_زیره ادرار آوره و به دفع سنگ کلیه و مجاری ادراری هم کمک می‌کنه.

۴_زیره حاوی مقدار زیادی ویتامین C هست و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنه این ویتامین برای افرادی که به دلیل استرس سیستم ایمنی ضعیفی دارد بسیار مفیده.

۵_زیره به دلیل داشتن ویتامین E و آنتی اکسیدان به سلامت پوست کمک می‌کنه و همچنین خاصیت ارتجاعی پوست رو بهبود میبخشه.

۶_زیره سبز برای درمان اگزما و آکنه هم موثره و همچنین دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی هم هست.

۷_زیره دارای طبعی گرم و خشکه و داری دو رنگ سیاه و سبزه از این ادویه در پخت برنج استفاده میشه و عطر و طعم خوبی به برنج میده و همچنین دم کرده یک قاشق چای خوری زیره‌ی سیاه در نیم لیتر آب برای بی اشتهایی و تنبلی اعمال گوارشی بسیار مفیده.

 

امید وارم با خواندن این مطلب به استفاده از ادویه ها در غذاهایتان بیشتر توجه کنید و از خواص بی نظیر آنها بهرمند شوید.

‫۲ دیدگاه ها

  1. خیلی عالی بود مخصوصا سلیقه خیلی قشنگتون در رنگ بندی میان تیترها و معرفی ادویه ها…مرحبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!