ادویه های گوناگون از دیرباز تا امروز یکی از اصلی ترین ترکیبات برای مزه دار کردن خوراک در جوامع بشری بوده اند.
ازمردمان هند و چین و ایران گرفته تا شمال آفریقا و بومیان سرخ پوست آمریکا
گویی بشر با استفاده از ادویه در تهیه انواع غذا،به نوعی از معجون و اکسیر حیات دست پیدا کرده است تا جاییکه در مقاطعی از تاریخ ادویه را هم قیمت طلا معامله میکردند.
از گرانترین ادویه های در حال حاضر جهان میتوان به زعفران و وانیل اشاره کرد.
در ادامه با خواص چندی از این ادویه ها بیشتر آشنا می شویم.
زردچوبه :
۱_این ادویهی خوش رنگ مقدار زیادی آنتی اکسیدان داره و برای تقویت سیستم ایمنی بدن ، سلامت قلب و پوست بسیار مفیده.
۲_این ادویه به کاهش درد ، و التهابات کمک زیادی میکنه و این هم بخاطر اینه که تنها منبع کورکومین هست، تاثیر کورکومینی که در زردچوبه موجوده در کم شدن درد و التهاب حتی از داروی آسپرین و ایبو پروفن هم بیشتره.
۳_زردچوبه در کاهش سلول های سرطانی تاثیر بسیار مفیدی داره و تاثیرش از بعضی از داروها هم بیشتره.
۴_این ادویه به عنوان یک ضد عفونی کننده طبیعی شناخته میشه
۵_زردچوبه و سم زدایی کبد
کورکومین موجود در زردچوبه به تولید صفرا در کبد کمک میکنه و کبد هم برای سم زدایی به صفرا نیاز داره.
۶_زردچوبه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به جلوگیری از پیری هم کمک میکنه و شما با استفاده از زرد چوبه دیرتر پیر میشید.
۷_شما میتونید از زرد چوبه این ادویه پر خاصیت توی غذاها هاتون استفاده کنید، همچنین میتونید داخل یک لیوان شیر گرم یک قاشق چایخوری از زردچوبه رو بریزید و از خواص اون بهره مند بشید.
فلفل سیاه:
۱_این ادویه خواص زیادی داره که یکی از اون ها جلوگیری از چاقی شکمیه.
۲_فلفل سیاه به پایین اومدن کلسترول هم کمک میکنه.
۳_فلفل سیاه منبع بسیار خوبی از منیزیم هست همچنین این ادویه حاوی ویتامین k و آهن و فیبر هم هست.
۴_فلفل سیاه برای سلامت گوارش بسیار مفیده و با تحریک گوارش و آنزیم ها به هضم بهتر غذا کمک میکنه ،شما میتونید برای هضم راحت تر غذا از این ادویه کنار وعده های غذاییتون استفاده کنید.
۵_از این ادویه برای جلوگیری از سرطان هم استفاده میشه همچنین کمک میکنه مواد مغذی دیگه مثل سلنیوم، کورکومین و ویتامین های B راحت تر جذب بدن شما بشن.
۶_از فلفل سیاه برای درمان سرماخوردگی استفاده کنید ، فلفل سیاه به گردش خون کمک میکنه و همچنین باعث تحریک جریان مخاطی میشه و اگه با عسل ترکیب بشه تاثیر بیشتری در کاهش سرفه داره.
۷_از فلفل سیاه میتونید حین پخت غذا یا کنار وعده های غذایی تون استفاده کنید.همچنین میتونید یک قاشق چای خوری فلفل سیاه رو با دوقاشق عسل مخلوط کنید و بهش آب جوش اضافه کنید و ۱۵دقیق بهش زمان بدید و بعد نوش جان کنید این کار کمک میکنه تا از گرفتگی سینوس ها نجات پیدا کنید.
دارچین:
۱_دارچین یک آنتی بیوتیک، آنتی میکروب، آنتی ویروس و ضد قارچ طبیعیه و در بسیاری از بیماری ها از بدن مراقبت میکنه و از عفونت بدن هم جلوگیری میکنه.
۲_دارچین نمیزاره شما به سرماخوردگی و آنفولانزا گرفتار بشید.
۳_دارچین از مبتلا شدن به سرطان روده جلوگیری میکنه.
۴_ در دارچین مادهای به نام سینامالدهید وجود داره و این ماده سلول های مستعد ابتلا به سرطان رو خود به خود نابود میکنه.
۵_آنتی اکسیدان موجود در دارچین از مغز در برابر بیماری های آلزایمر و پارکینسون جلوگیری میکنه.
۶_این ادویه در تسکین انواع درد ها نقش بسیار مهمی داره و به بهبود زخم ها هم کمک میکنه.
۷_شما میتونید از دارچین در برخی غذاها استفاده کنید همچنین خوردن دارچین باشیر و عسل هم بسیار مفیده و به بی خوابی و دفع سموم از بدن هم کمک میکنه.
فلفل قرمز:
۱_فلفل قرمز به دلیل داشتن کپسایسین به سلامت معده کمک میکنه و همچنین برای زخم معده هم مفیده.
۲_فلفل قرمز یک داروی طبیعی برای جلوگیری از سرطانه و به از بین بردن سلول های سرطانی در خون کمک میکنه.
۳_رنگ قرمز این فلفل به دلیل وجود بتاکاروتن و ویتامین A هست و ویتامین A برای سلامتی سیستم تنفسی و دستگاه گوارشی بسیار مفیده.
۴_فلفل قرمز برای درمان انواع سردرد و دردهای مفصلی بسیار مفیده.
۵_این ادویه حاوی آهن و اکسیژنه که جریان خون رو افزایش میده و در تولید هموگلوبین درمغز نقش موثری داره و به درمان بیماری آلزایمر و جلوگیری از زوال عقل کمک میکنه.
۶_فلفل قرمز حاوی مقدار زیادی ویتامین C هست و به تولید کلاژن هم کمک میکنه و نقش مهمی در جوان سازی پوست داره .
۷_استفاده از فلفل قرمز در غذاها عطر و طعم خوبی به غذا میده ،برای دفع بهتر سموم از بدن میتونید مقداری فلفل قرمز رو داخل آب گرم بریزین و با کمی لیموی تازه صبح ها قبل از صبحانه نوش جان کنید.
زیره:
۱_زیره داری خاصیت ضد نفخ هست و به هضم بهتر غذا هم کمک میکنه.
۲_باعث افزایش سوخت و ساز بدن میشه.
۳_زیره ادرار آوره و به دفع سنگ کلیه و مجاری ادراری هم کمک میکنه.
۴_زیره حاوی مقدار زیادی ویتامین C هست و به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکنه این ویتامین برای افرادی که به دلیل استرس سیستم ایمنی ضعیفی دارد بسیار مفیده.
۵_زیره به دلیل داشتن ویتامین E و آنتی اکسیدان به سلامت پوست کمک میکنه و همچنین خاصیت ارتجاعی پوست رو بهبود میبخشه.
۶_زیره سبز برای درمان اگزما و آکنه هم موثره و همچنین دارای خواص ضد قارچی و ضد باکتریایی هم هست.
۷_زیره دارای طبعی گرم و خشکه و داری دو رنگ سیاه و سبزه از این ادویه در پخت برنج استفاده میشه و عطر و طعم خوبی به برنج میده و همچنین دم کرده یک قاشق چای خوری زیرهی سیاه در نیم لیتر آب برای بی اشتهایی و تنبلی اعمال گوارشی بسیار مفیده.
امید وارم با خواندن این مطلب به استفاده از ادویه ها در غذاهایتان بیشتر توجه کنید و از خواص بی نظیر آنها بهرمند شوید.
خیلی عالی بود مخصوصا سلیقه خیلی قشنگتون در رنگ بندی میان تیترها و معرفی ادویه ها…مرحبا
خیلی ممنون از تعریفتون، نظر لطفتونه?