تغذیهسبک زندگی

طرز تهیه قابلی خوشمزه بدون گوشت

تذکر: این دستور غذایی مطابق با آنچه تصاویر آن در ادامه آمده، ارائه شده است.

نوشته های مشابه

برای پخت قابلی بالا از یک پیمانه و نیم لوبیا قرمز پخته استفاده شده است.

مواد لازم برای دو نفر پرخوراک مقدار مورد نیاز
برنج: دو پیمانه ( متناسب با علاقه خود، هم از برنج نیم دانه می توانید استفاده کنید، هم از برنج سالم، عکس بالا با برنج نیم دانه تهیه شده است)
لوبیای پخته: یک پیمانه ( بنا به تمایلتان می توانید مقدارش را کم و زیاد کنید. انتخاب نوع لوبیا هم بنا به سلیقه ی شماست)
پیاز: یک عدد متوسط رو به کوچک
سیب زمینی: یک عدد متوسط
رب: به اندازه دلخواه
روغن: به اندازه لازم
ادویه: فلفل سیاه، زرد چوبه و نمک به مقدار لازم. (اضافه کردن کمی دارچین هم به غذا طعم خوبی می دهد، درصورت تمایل)

ابتدا سیب زمینی و پیاز را پوست کنده و نگینی خرد کنید.

سپس مقداری روغن در تابه بریزید و پیاز ها را کمی تفت دهید. درست است که تفت دادن بیش از حد پیاز ها و طلایی شدن آن ها باعث خوش طعم شدن غذا می شود، اما به خاطر حفظ خواص و سلامت غذا سعی کنید اجازه ندهید که پیازها سرخ و تیره شوند. کمی که سرخ شدند سیب زمینی ها را اضافه کرده و خیلی کم سرخ کنید، طوری که خامی آن ها حفظ شود. اگر سیب زمینی ها خوب بپزند، ممکن است در غذا حالت خود را از دست بدهند و ظاهر زیبایی نداشته باشند. سیب زمینی که کمی خام باشد، در خود غذا هنگام دم کشیدن خواهد پخت. سپس ادویه های مورد نظر  و نمک را اضافه کنید و در حد یک دقیقه اجازه سرخ شدن به آن بدهید.

حالا زمان اضافه کردن رب است. کمی رب را هم با مواد دیگر مخلوط و سرخ کنید.

سپس برنج و لوبیا را به موادتان اضافه کرده و آن ها را با هم خوب مخلوط کنید.

حالا زمان اضافه کردن آب است. شما می توانید از آب جوشیده داغ استفاده کنید. از آب جوشیده سرد هم می توان استفاده کرد. اما بهتر است از آب گرم استفاده کنید. اگر برای تعداد نفرات کم تر از ۵ نفر قصد تهیه ی این غذا را دارید، می توانید به ازای هر پیمانه برنج، دو پیمانه آب بریزید. اما اگر برای تعداد نفرات بیشتری قصد تهیه غذا دارید، بهتر است به ازای هر پیمانه برنج از ۱٫۵ پیمانه آب استفاده کنید. بعد از اضافه کردن آب، اگر دوست داشتید غذا نرم شود، شعله ی آن را کم کنید، اگر دوست داشتید درشت شود، شعله گاز را خیلی زیاد کنید. این غذا با شعله ی متوسط تهیه شده است. برخی معتقدند، می توان به اندازه ای آب ریخت که یک بند انگشت آب روی غذا را بگیرد. با توجه با ذائقه ی خود و خانواده تان می توانید مقدار اضافه کردن آب را کم تر کنید.

بعد از ریختن آب هر چند لحظه غذا را هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی آب آن خشک شد، دم کنی و شعله پخش کن گذاشته و اجازه دهید با شعله ی خیلی کم دم بکشد.

نکته! برای دم کردن برنج اگر از یک شی سنگین مثل هاون استفاده کنید ( روی در قابلمه قرار گیرد) باعث می شود تا غذا بهتر دم بکشد.

نوشتن تجارب شما در پخت این غذا، برای ما و بازدید کنندگان عزیز بسیار مفید و دوست داشتنی خواهد بود؛ پس با نظرات خود، ما را از تجارب مفید خود بهره مند سازید. با سپاس از شما

نوش جان

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!