تغذیهسبک زندگی

چگونه برنج خوب را تشخیص دهیم؟

همه ی ما حتی افرادی که تجربه زیادی در زمینه خرید برنج دارند، به دنیال راهکارهای ساده و مشخصی هستیم تا بتوانیم برنج مرغوب و اصل ایرانی را از برنج نامرغوب جدا کرده و شناسایی کنیم.

در زیر مواردی نوشته شده است که می تواند تا حدی در این زمینه به شما کمک کند.

  1. رنگ برنج: برخی مواد سفید کننده ای را با برنج مخلوط می کنند تا رنگ سفید و خوبی به برنج بدهد و فروش آن بالا رود، اما دقت کنید برنجی که خیلی شفاف و سفید رنگ باشد شاید برنج مرغوبی نباشد، بلکه برنج خوب، نیمه شفاف و رنگ سفید شیری مایل به کرم و زرد دارد. برنج های خارجی اغلب تیره تر و شفاف تر وشیشه ای تر از برنج های ایرانی هستند.

 

  1. اندازه برنج: دانه های برنج ایرانی از برنج های خارجی کوتاه ترهستند. دقت کنید برنجی که انتخاب می کنید یک دست باشد، یعنی اندازه برنج ها یکی باشد و برنج های لاشه و نیم دانه به آن اضافه نشده باشد. وجود مقدار خیلی کمی از برنج های شکسته شده در آن ها طبیعی است معمولا در حین جا به جایی مقداری ازآن ها می شکنند.

 

  1. برنج کهنه و تازه: برنج های کهنه تر معمولا در هنگام پخت خیلی نرم نمی شوند و به قول معروف وا نمی روند، اما برنج های تازه تر معمولا به خاطر کامل خشک نشدنشان معمولا در هنگام پخت کمی وا می روند پس به توجه بیشتری نیاز دارند.

 

  1. خشک بودن برنج: برخی برنج را قبل از این که خوب خشک کنند، برای فروش روانه بازار می کنند. برخی هم درمدت زمان کوتاه تر اما با دمای بیشتری برنج را خشک می کنند که باعث آسیب رسیدن به برنج هم می شود. اگر برنج را با ناخن یا دندان فشار دادید و به راحتی شکست، بدانید برنج تازه است و خوب خشک نشده، اما اگر برنج سفت باشد و به راحتی نشکند، به خوبی خشک شده است. دقت کنید برنج خشک شده در هنگام پخت آب را به خوبی جذب می کند و قد می کشد و خیلی نرم و شفته نمی شود. نکته! اگر برنج تازه و کاملا خشک نشده خریدید نگران نباشید، می توانید برای مدتی مثلا یک ماه، آن را در یک جای گرم قرار دهید ( مثل پشت بخاری) یا روی آن پتو و … بیندازید. کم کم که کهنه ترشود خشک تر هم خواهد شد.

 

  1. فرق برنج مرغوب با نامرغوب: اگر مقداری برنج را در ظرفی مرطوب کردید و آن را برای ۴، ۵ روز خیس نگه داشتید و کپک زد، بدانید برنج شما مرغوب و اصل است. همین طور می توانید مقداری برنج را در یک ظرف شیشه ای دربسته بریزید و جلوی نور خورشید برای چند روز بگذارید، اگر کپک زد مرغوب است در غیر این صورت برنج شما تقلبی است. توجه داشته باشید که نور خورشید برای برنج خوب نیست پس آن را دور از نور خورشید نگه داری کنید.

 

  1. عطر برنج: با برداشتن مقداری برنج و ریختن آن می توانید عطر آن را متوجه شوید. برخی در این جا کلک هایی هم می زنند مثلا از یک برنج مرغوب و خوش عطر مقداری را آرد می کنند و در کیسه ها به برنج های دیگر اضافه می کنند. پس اگر هنگام هم زدن برنج، دستانتان خیلی آردی شد بدانید شاید مشکلی هست. همین طور می توانید آرد روی یک دانه برنج را با انگشت پاک کنید ودردهانتان بگذارید ببینید آیا عطر خوبی دارد یا خیر.

 

  1. شپشک در برنج: در بعضی از برنج ها شپشک پیدا می شود که نشان دهنده دو چیز است: یا برنج شما کهنه است، یا برنج کهنه که دارای شپشک است را با برنج تازه مخلوط کرده اند. البته شپشک نشانه خیلی بدی هم نیست چون نشان می دهد از مواد شیمیایی و … کم تر استفاده شده است.

 

  1. قرار دادن روی آتش: مقداری برنج را روی آتش بریزید، اگر آتش گرفت، تقلبی و اگر برشته شد، اصل است. دقت کنید کنید در منزل این کار را انجام ندهید که خطرناک است.

 

  1. قیمت: برنج های درسته و سالم قیمت بیشتری از برنج های لاشه و نیم دانه دارند. می توانید برای مصرف خانگی، حتی پخت پلو از برنج های لاشه و نیم دانه که طعم بسیار خوبی هم دارند استفاده کنید و برای برنج های مجلسی، برنج های درسته را مورد استفاده قرار دهید.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. خیلی عالیی بود . همچنین کاربردی و دقیقق…..مرحبا (فقط بعد نگارش لطفا چند بار متن رو مطالعه بفرمایید بعضی کلمات و جمله ها قابل تغییر و ویراستاری هستند)

    1. سلام ممنون نظر لطفتون هست. حتما مجدداٌ بررسی می کنم و اگر جای اصلاح داشت، تغییراتی ایجاد می کنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!