آشپزخانهتغذیهدسته بندی نشدهسبک زندگیسلامت

خواص کنجد

کنجد و فواید آن

 

دانه کنجد :

کنجد از اولین دانه هایی که توسط انسان ها کشف شده است. کنجد نسبت به بقیه‌ی دانه ها روغن بیشتری دارد و همچنین دارای عطر و طعمی بی نظیر و پر از فایده است. از دانه های کنجد هم میشود به صورت خام استفاده کرد هم اینکه به صورت بو داده و برشته شده در میان وعده که بسیار هم مقوی است.

نوشته های مشابه

کنجد در رنگ های سفید و سیاه و قهوه ای موجود است که تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند که باعث کاربرد های مختلف آنها شده است. کنجد سفید نسبت به کنجد سیاه رنگ آهن بیشتری دارد و از روغن یا خود دانه ها در پخت و پز یا کنار مواد غذایی دیگر استفاده می شود،اما دانه های کنجد سیاه که دارای طعم و عطر بیشتری نسبت به کنجد سفید رنگ هستند حدود ۶۰ درصد کلسیم بیشتری نسبت به کنجد سفید دارند و ترجیحا در تهیه داروها به کار می روند.

فواید کنجد برای سلامتی:

کنجد علاوه بر کاربرد های بسیاری که در آشپزی دارد،به دلیل داشتن خواص مغذی و درمانی در ساخت داروهای طب سنتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

این دانه حاوی ویتامین ها،فیبر های غذایی،آنتی اکسیدان های فلونیک فلاونوئید و اسید های چرب امگا ۶ می باشد و همین امر باعث شده تا این دانه ها خواص بسیار زیادی برای سلامتی بدن ما داشته باشد که در ادامه با چندین خواص آن برای بدن آشنا می شویم.

جلوگیری از دیابت با کنجد:

دانه های کنجد به دلیل داشتن منیزیم و مواد مغذی فراوانی که دارد برای مقابل با دیابت موثر است،استفاده از روغن کنجد در غذها به کاهش فشار خون و گلوکز پلاسما در بیماران دیابتی که حساسیت بالایی دارند کمک میکند.

درمان کم‌خونی با کنجد:

 

دانه های سیاه کنجد به دلیل داشتن آهن باعث بهبود کم خونی میشود.

کنجد سیاه را دو ساعت در آب گرم خیس کنید بعد آن را آسیاب کنید به همرا یک قاشق عسل میل کنید بسیار برای کم‌خونی مفیده 

برای سلامتی دستگاه گوارش کنجد بخورید:

کنجد به دلیل داشتن فیبر فراوان به هضم غذا کمک کرده و از سیستم هضم و روده بزرگ مراقبت میکند.

فیبر باعث عملکرد خوب روده ها و دفع مواد زائد میشود.

درمان استرس با کنجد:

به دلیل داشتن چند ماده مغذی خاصیت تسکین دهنده استرس را دارد.

کنجد داری مواد معدنی زیادی است که به عنوان ضد اسپاسم عمل کرده و باعث آرامش انسان میشود.

دندان هایی سالم با کنجد: 

استفاده از دانه های کنجد یا روغن آن به از بین بردن پلاک های دندانی و سفید شدن آنها کمک می کند ماساژ آرام دندان ها با روغن کنجد باعث کاهش میزان جهش های استروپتوکوک و بزاق دهان می شود و همین باعث سلامتی کلی دهان را تضمین میکند.

استخوان هایی سالم با کنجد:

کنجد حاوی مقدار زیادی روی است که باعث افزایش تراکم استخوان ها و سلامتی آنها می‌شود. کمبود روی باعث پوکی استخوان در قسمت ران ها و ستون فقرات است،کنجد منبع غنی از کلسیم می باشد که برای سلامتی استخوان ها حیاتی است.

 

عوارض مصرف بیش از حد کنجد:

درست است که این دانه های خوش طعم خواص بسیاری دارند اما همانطور که میدانید استفاده بیش از حد هر چیزی سبب بروز عوارضی غیر قابل جبران می‌شود پس در مصرف آن زیاده روی نکنید.

برای افرادی که دچار اضافه هستند مصرف کنجد به دلیل داشتن چربی و کالری بالا توصیه نمی شود.

مصرف منظم کنجد در مقادیر زیاد باعث آسیب دیدن روده بزرگ میشود.

حساسیت یکی دیگر از عوارض کنجد است.

اگر‌ از دانه های کنجد بیش از حد استفاده کنید باعث خارش و دانه های قرمز روی پوست می شود.

خوردن کنجد در سه ماهه اول بارداری مضر است و ممکن است باعث سقط شود.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!