آشپزخانهدسته بندی نشدهسبک زندگی

طرز تهیه نان خانگی

طرز تهیه نان باگت خانگی

طرز تهیه بهبود دهنده خانگی

امروز می‌خوایم با هم یه نون  باگت خوشمزه خونگی درست کنیم یکمی سخت هست اما خب نتیجه ی کار لذتی داره که به این همه سختی می ارزه…

نوشته های مشابه

اگه شما هم دوست دارید بوی نون تازه توی خونتون بپیچه و یه تجربه‌ی تازه به دست بیارید با ما همراه باشید.

 

مواد لازم برای پخت نان باگت:

آرد سفید : ۴ پیمانه

آب ولرم : یک دوم پیمانه

شیر ولرم : یک دوم پیمانه

خمیر مایه فوری : ۲ قاشق غذاخوری

شکر : ۱ قاشق غذاخوری

نمک : یک دوم قاشق چای خوری

تخم مرغ : ۱ عدد

کره یا روغن : ۲ قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده برای رومال

طرز تهیه نان باگت:

۱_اول از همه آرد و نمک و شکر و خمیر مایه رو داخل یه ظرف بزرگ بریزید و با هم مخلوط کنید بعد شیر ، آب و تخم مرغ رو اضافه کنید و با دست شروع به ورز دادن کنید تا خمیر اولیه کارتون به دست بیاد.

نکته: توی این مرحله اگه حس کردید که خمیرتون خشکه به اندازه ربع لیوان بهش آب ولرم اضافه کنید و خوب ورز بدید تا آب جذب خمیر بشه.

۳_بعد از اینکه ۵ دقیقه از ورز دادن خمیرتون گذشت کم کم نوبت اضافه کردن کره نرم شده میرسه ، به این صورت که حین ورز دادن خمیر یه تیکه از کره رو وسط خمیر قرار بدید و شروع کنید به ورز دادن تا کره جذب خمیر بشه و بعد جذب شدن تیکه‌ی بعدی کره رو اضافه کنید ، وقتی کره به خورد خمیر رفت شما یه خمیر لطیف و با چسبدنگی کم دارید.

نکته: اگه خمیرتون چسبندگیش زیاد بود سعی نکنید با اضافه کردن آرد اون رو کم کنید چون خمیرتون خشک میشه وقتی خمیر رو با کره ورز بدید چسبندگیش کم میشه و کار باهاش راحت میشه.
توجه: سعی کنید خمیر رو حدود ۲۰ دقیقه ورز بدید.

۴_خب بعد از این همه زحمت و سر و کله زدن با خمیر،یه چونه ی بزرگ از خمیرتون درست کنید و داخل یه ظرف چرب شده قرار بدید و روی اون رو با پارچه‌ی تمیز بپوشونید و به مدت ۱ ساعت تو یه جای گرم قرار بدید تا ور بیاد ( برای گرفتن نتیجه بهتر میتونید خمیر رو شب تا صبح داخل یخچال استراحت بدید)

۵_بعد از اینکه استراحت خمیرتون تموم شد پف خمیر رو بگیرید و به صورت مستطیل برش بزنید و سعی کنید یک اندازه این برش ها رو بزنید.

۶_حالا هر کدوم از این مستطیل ها رو با وردنه به شکل همون مستطیل باز کنید و بعد اونها رو رول کنید و با دست دو سر نون و کناره ها رو کمی شکل بدید و به صورت منظم و با فاصله(۵ سانتی متر)
توی سینی فر که چرب کردید و کاغذ روغنی انداختید بچینید.

۷_تو این مرحله رومال زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده روی نون ها بزنید و روش کنجد بپاشید بعد از پاشیدن کنجد روی خمیر تون به آرومی سلفون بکشید و۴۰ دقیقه اجازه بدید استراحت کنه تا حجمش دو برابر بشه.

یادتون باشه فر رو ۳۰ ساعت قبل از پخت روشن کنید تا گرم بشه و یه کاسه آب هم داخل فر قرار بدید تا نون ها خشک نشن.

۸_بعد از تمام شدن زمان استراحت دوم نون ها اونها رو داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه قرار بدید تا بپزن، وقتی که زیر نون ها طلایی رنگ شد اونها آماده ان ، میتونید برای اینکه روی نون ها طلایی بشه ۲ تا ۳ دقیقه اونها رو گریل کنید .

نون های خودم پز:

اینم آماده شده‌اش:

نکات مهم:

۱_خمیر رو خوب و اصولی ورز بدید،هر چی بهتر خمیر رو ورز بدید در نتیجه نون های با کیفیت تری می پزید.

۲_از مواد تازه استفاده کنید که تاثیر زیادی توی طعم و عطر نونها داره به هیچ وجه از خمیر مایه مونده استفاده نکنید.

۳_اگه از بهبود دهنده استفاده کنید خیلی خوبه ( در مطلب بعد دستور بهبود دهنده خونگی رو براتون میزارم)

امیدوارم این نون رو بپزید و باهاش ساندویچ های خوشمزه درست کنید و در کنار خانواده ازش لذت ببرید.

 

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. ممنون بسیار عالی بود بالاخص تصویر اخر…نوش جان…فقط اصلاح جمله زیر
    “در نتیجه نون های با کیفیت تری می پرید.”

پاسخ دادن به IAmNumber4 لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!