سبک زندگیسلامت

فواید لبنیات برای سلامتی

مصرف لبنیات برای سلامتی

غذاهای لبنی مانند شیر کم چرب یا بدون چربی، ماست و پنیر برای تغذیه خوب ضروری هستند. خوردن رژیم متعادل با انواع غذاها برای دریافت مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامت روده و عملکرد سیستم ایمنی بدن و بهینه سازی سلامت عمومی مهم است.

فواید مصرف لبنیات برای بدن چیست؟

تامین انرژی

شیر، پنیر و ماست منبع پروتئین با کیفیت بالا می باشند زیرا حاوی مقادیر بهینه از تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند که بدن نمی تواند به تنهایی تولید کند. پروتئین سبب کاهش گرسنگی شما شده و می تواند به شما کمک کند احساس سیری طولانی تری داشته باشید . تحقیقات  از مزایای رژیم های پروتئینی بالاتر نه تنها برای عملکرد ورزشی و تناسب اندام  بلکه برای مدیریت وزن و پیری سالم تر نیز حمایت می کند.

سلامت روده

از غذاهای تخمیر شده تا پروبیوتیک ها، غذاهای لبنی به سلامت روده کمک می کنند. غذاها و نوشیدنی های تخمیر شده از غذاهای قدیمی هستند که هزاران سال است که وجود دارد. آنها توسط رشد میکروبی ایجاد می شوند که می تواند طعم، بافت و قابلیت هضم را افزایش دهد و به بهبود کیفیت تغذیه کمک کند. غذاهای تخمیر شده می توانند باکتری های مفید را به دستگاه گوارش اضافه کرده و به میکروبیوتای سالم تری کمک کنند که بر هضم و عملکرد روده تأثیر می گذارد. وجود باکتری زنده در غذاهای تخمیر شده بستگی به زنده ماندن آنها بعد از پایان فرآیند تخمیر دارد. ماست و اکثر پنیرها غذاهای تخمیر شده هستند 

عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن

خوردن غذاهای لبنی به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی کلی سالم یکی از راه های دریافت مواد مغذی مورد نیاز برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن است. به عنوان مثال شیر حاوی ویتامین A وD ، پروتئین، سلنیوم و روی است که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی مهم هستند. پنیر و ماست همچنین حاوی پروتئین بوده و ماست نیز منبع خوبی از روی است.

خواب راحت تر

آیا به دنبال کمک کوچکی برای خواب بهتر هستید؟ با خوردن یک لیوان شیر گرم در شب می توانید با آرامش بخوابید. در شیر اسید آمینه ای بنام تریپتوفان سبب ساختن سروتونین و ملاتونین در مغز می شود که دلیل خوابی عمیق و آرام است. علاوه بر این، پروتئین شیر می تواند به ترمیم ماهیچه ها در هنگام خواب کمک کند مخصوصاً کسانی که ورزش های شدید انجام می دهند.

پوکی استخوان

مصرف شیر و فرآورده های لبنی در رژیم تغذیه ای می تواند کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کرده و از پوکی استخوان جلوگیری کند.

پوسیدگی دندان

مصرف فرآورده های لبنی می تواند با کاهش اسیدیته دهان، تحریک ترشح بزاق، کاهش تشکیل پلاک دندان مانع از پوسیدگی دندان ها بشود.

مصرف لبنیات در طب سنتی

در طب سنتی توصیه شده است که با شناخت مزاج خود و بر اساس آن لبنیات را مصرف کنید. مزاج لبنیات سرد و تر است پس افرادی که این مزاج را دارند بویژه بلغمی ها باید در مصرف لبنیات احتیاط کنند. در کسانی که دردهای مفصلی، یبوست و یا صرع دارند مصرف لبنیات سبب بدتر شدن مشکلشان می شود. در طب سنتی توصیه شده در کنار مصرف شیر از خرما و عسل استفاده کند. همچنین در کنار مصرف پنیر از گردو یا سیاه دانه و از نعنا، آویشن و یا از ماست چکیده که گرم و تر است استفاده کنند.

امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. مطلب بسیار خوب و کاربردی بود…در انتخاب تاویر سلیقه خوبی به خرج دادید فقط یک نکته مهم که در ظاهر شاید اشتباه نباشه اما رعایتش نوشتارتون رو حرفه ای میکنه
    همیشه سعی کنید دو جملتون از افعال یکسان استفاده نشه…مثلا
    “برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی مهم هستند. پنیر و ماست همچنین حاوی پروتئین هستند
    یا
    “شیر، پنیر و ماست منبع پروتئین با کیفیت بالا هستند زیرا حاوی مقادیر بهینه از تمام اسیدهای آمینه ضروری هستند
    یا
    “افرادی که این مزاج را دارند بویژه بلغمی ها باید در مصرف لبنیات احتیاط کنند. بویژه در کسانی که دردهای مفصلی”
    رعایت همین نکات ریز اما مهم شم رو حتما به نویسنده بهتری بدل میکنه

پاسخ دادن به mandoobmngr1 لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!