آشپزخانهسبک زندگی

حلیم خونگی

رموز پخت یه حلیم خوشمزه خونگی

یه حلیم خونگی که با صبر و حوصله و مقدار زیادی عشق می‌تونه یکی از خوشمزه ترین حلیم هایی بشه می‌پزید و نوش جان میکنید...

مواد لازم برای پخت حلیم:

گوشت گوسفندی : ۴۰۰گرم (میتونید ۲۰۰گرم مرغ و ۲۰۰گرم گوشت هم استفاده کنید)

پیاز :۱ عدد بزرگ

گندم پوست کنده:۴۰۰گرم

نمک:۱قاشق چایخوری

روغن یا کره آب شده: ۲قاشق غذاخوری

آب گوشت یا آب قلم:۲پیمانه

آب:به مقدار لازم

روغن،کنجد،دارچین:به مقدارلازم

طرز تهیه حلیم:


۱_گندم رو از شب قبل با آب ولرم خیس کنید، اگه بتونید آبش رودو یا سه بار عوض کنید بهتره.
بعد از اینکه خیس خورد آبش رو خالی کنید خوب بشورید و حدود یک لیتر آب بهش اضافه کنید اجازه بدید بپزه.

نکته: هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا ته نگیره

۲_توی یه قابلمه دیگه گوشت رو به همراه دو سه لیوان آب و پیاز قرار می‌دیم و کمی هم دارچین زردچوبه بهش اضافه میکنیم (مقدار زردچوبه خیلی کم باشه)تا بوی ضحمش رو بگیره بعد به اندازه کافی آب میریزیم و درش رو میدزاریم وقتی گوشت نیمه پز شد ۱قاشق چایخوری نمک رو اضافه میکنیم.

۳_حدود ۲ساعت و نیم زمان می‌بره تا گندم بپزه که البته به نوع گندم و مقدار زمانی که خیس خورده هم بستگی داره تو این مرحله اگه آب گندم کم شده بود کمی آب دیگه بهش اضافه کنید.

۴_وقتی که گندم کاملا نرم شد و به حالت پوره در اومد اجازه می‌دیم که از حرارت بیفته و از سبدی که سوراخ های ریزی داره ردش میکنیم تا یه مایع یکدست داشته باشیم، بعد گندم های درشتی که از صافی رد نشدن رو داخل غذاساز میریزیم تا کاملا پوره ای شکل و یک دست بشه و بعد به مایع حلیم اضافش میکنیم.

۵_حالا گوشتمون که پخته رو ریش ریش میکنیم و داخل حلیم میریزیم و آب گوشتی که باقی مونده رو هم از صافی رد میکنیم و به حلیم اضافه میکنیم.

نکته:کوبیدن حلیم با گوشت کوب هر نیم ساعت یه بار به کشدار شدنش کمک میکنه

۶_از این مرحله به بعد حلیم رو مدام هم می‌زنیم تا ته نگیره و اجازه می‌دیم که کاملا جا بیفته،غلظت حلیم نباید خیلی شل و نه خیلی سفت باشه.

۷_بعد از اینکه حلیم جا افتاد و پخت اگر دوست داشتید ۲قاشق روغن داغ یا کره آب شده رو به حلیم اضافه کنید و با دارچین و کنجد تزئین کنید.

نکته:اگه دوست داشته باشید میتونید داخل حلیم نصف لیوان شیر و کنجد هم بریزید که طعم بهتری به حلیم میده.

نکات خوشمزه تر شدن حلیم:
مدت زمان پخت حلیم حدود ۵ ساعته اما خب هر چی زمان بیشتر  روی شعله پایین بمونه و بپزه حلیم ما خوشمزه تر میشه
کلمه حلیم از حلم که به معنی صبرهست میاد! پس این غذا هر چی بیشتر بپزه خوشمزه تر و دلپذیر تر میشه…
حلیم گوشت طعم بهتری نسبت به حلیم مرغ داره پس اگه میخواید حلیم خوشمزه ای داشته باشید اون رو با گوشت بپزید.

حلیمی که خودم پختم:

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. سلام خیلی خوب بود ممنون دستتون درد نکنه. تو قسمت رد کردن ازصافی، میشه رد نکرد و با گوشت کوب برقی همه رو خوب کوبید یا این که کامل در غذاساز ریخت بدون رد کردن از صافی

پاسخ دادن به IAmNumber4 لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!