سبک زندگیسلامت

فواید چای سبز برای سلامتی

احتمالا تابحال خیلی در مورد نوشیدن چای سبز شنیده اید، اما چقدر در مورد فواید آن برای سلامتی خود مطلع هستید و اینکه چه کسانی نباید چای سبز را مصرف کنند یا در مصرف آن احتیاط کنند؟

چای سبز چیست؟

چای سبز از برگهای گیاه  Camellia sinesis تهیه می شود. اصالت این گیاه چینی می باشد. برخلاف چای های سیاه در تهیه چای سبز فرایند تخمیر وجود ندارد و با روشهای خشک کردن و بخار تهیه می شود. به همین دلیل کلروفیل داخل برگ حفظ می شود و یکی از دلایلی است که باعث می شود چای سبز بسیار غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها باشد .

چای سبز حاوی:

  • کافئین، نوعی آلکالوئید است که می تواند اثرات محرکی بر سیستم عصبی داشته باشد
  • اسیدهای آمینه، مانند L-theanine ، که به افزایش تمرکز ذهنی کمک می کند
  • فلوراید، یک ماده معدنی است که به تقویت مینای دندان کمک می کند
  • بر خلاف انواع دیگر چای، چای سبز حاوی مقادیر زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله کاتچین است.

فواید چای سبز:

چای سبز و کاهش وزن

کافئین موجود در چای سبز ممکن است اشتها را سرکوب و به سرعت سوزاندن کالری از طریق یک فرآیند به نام گرمازایی کمک کند .اگر فکر می کنید چای سبز را به رژیم غذایی خود اضافه کنید تا به کاهش وزن کمک کند و از رژیم غذایی پرکالری استفاده می کنید، انتظار نداشته باشید که این روش موثر واقع شود. علاوه بر این، در صورت نوشیدن چای آماده با شیرین کننده های اضافی ، تلاش برای کاهش وزن از طریق چای سبز ممکن است مهار شود.

چای سبز و هوشیاری

نوشیدن بیش از حد کافئین می تواند باعث ایجاد اختلال در خواب شما بشود. اگر به حجم کافئین موجود در قهوه حساس هستی ، به جای آن چای سبز را امتحان کنید. چای سبز کافئین دارد اما بسیار کمتر از قهوه است و باعث اختلال در خواب شما نمی شود. 

چای سبز و آرتریت روماتوئید

اگر به دنبال کاهش التهاب هستید، چای سبز را به لیست خرید خود اضافه کنید. این چای می تواند  به کاهش علایم آرتریت و روماتوئید کمک کند.

چای سبز و پوست

این چای با داشتن آنتی اکسیدان ها روند پیری پوست را کاهش می دهند

چای سبز و کاهش سطح قند در دیابت نوع ۲

این چای به کاهش مقاومت به انسولین در افراد میتلا به این بیماری کمک می کند

چای سبز و سرطان

بدلیل کاتچین و آنتی اکسیدانهای داخل چای سبز از حمله رادیکال های آزاد به سلول های بدن جلوگیری می کند و ایمنی بدن را بالا می برند.

چای سبز و حفاظت از قلب و عروق

با کاهش فشار خون از سکته های قلبی جلوگیری می کند

چای سبز و کاهش کلسترول

این چای کلسترول خوب خون HDL را افزایش و کلسترول بد LDL را کاهش می دهد.

چه کسانی چای سبز مصرف نکنند؟

 – افراد زیر ۱۸ سال
زنان باردار و زنانی که در شیردهی هستند.
افراد کم خون
–  
افرادی که اسهال دارند.
بیماری کبدی و کلیوی

 – افراد با فشار خون بالا که دارو مصرف می کنند
افراد دارای پوکی استخوان

– چون طبع این چای سرد و خشک است پس افرادی که این طبع را دارند بهتر است در مصرف آن احتیاط کنند.

نحوه مصرف چای سبز

برای دم کردن چای سبز از آبی استفاده کنید که هنوز به جوش نیامده است تا آنتی اکسیدان های آن حفظ بشود. مقداری زنجبیل هم می توانید به آن اضافه کنید و اگر از قند استفاده نکنید خیلی بهتر می باشد. بهترین زمان مصرف چای سبز ۲ ساعت قبل و یا بعد از صرف غذا می باشد تا در جذب آهن غذا اختلال ایجاد نکند و بهتر است با لیموی تازه مصرف بشود. رنگ چای سبز هم باید کاملا سبز باشد اگر به قهوه ای می زند چای سبزتان کهنه می باشد و کیفیت خوبی ندارد.

امیدوارم از خواندن این مطلب لذت برده باشید.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. ممنون بسیار عالیبود…..انتخاب رنگ تیترهای میانی و ترکیب گرافیکی زیبایی داشت مطلبتون …فقط دو مورد اصلاح بفرمایید
    اول:” جمله نا مفهوم هست”نوشیدن بیش از حد کافئین می تواند باعث ایجاد ناراحتی و خواب شما شود.” ناراحتی و خواب!! یا اخلال در خواب؟؟؟
    دوم اینکه ما کودک زیر ۱۸ سال نداریم…افراد بالای دوازده سال نوجوان هستند نه کودک

پاسخ دادن به sama6753 لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!