تغذیهسبک زندگی

طرز تهیه ی استانبولی خوشمزه با لپه

تذکر: این دستور غذایی مطابق با آنچه تصاویر آن در ادامه آمده، ارائه شده است.

مواد مورد نیاز برای دو نفر پرخوراک مقدار لازم
برنج نیم دانه یا سالم  دو پیمانه
لپه ی پخته یک پیمانه
گوجه شش عدد متوسط
پیاز یک عدد بزرگ
سیب زمینی یک عدد متوسط
ادویه های نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و

دارچین (اختیاری)

به مقدار لازم

استانبولی یا دمی گوجه فرنگی یکی از غذاهای خوش مزه ی مورد علاقه ایرانی ها و در عین حال ساده است که آشپزان عزیز مخصوصا مادران گرامی برای داشتن یک سفره ی مطابق میل همه، آن را انتخاب کرده و می پزند.

مواد مورد استفاده در این غذا نیز تقریبا مثل همه ی غذاهای دیگر می تواند با توجه به سلیقه و علاقه ی جمع خانوادگی شما کم و زیاد شود. می توانید به جای استفاده از برنج نیم دانه، از برنج سالم استفاده کنید. برخی به این غذا مرغ و آب مرغ اضافه می کنند که طعم بسیار خوبی به غذا می دهد. عده ای از تعداد کم تری گوجه فرنگی استفاده می کنند و در کنار آن کمی رب هم به غذا می افزایند. برخی بدون لپه می پزند. پس لازم به ذکر است که مقدار مواد مورد استفاده در این غذا به عنوان یک راهنما برای شما عزیزان بازدیدکننده نوشته شده است و کم و زیاد کردن آن به اختیار خودتان خواهد بود.

و اما دستور پخت این غذای خوشمزه و ساده

چرخ کردن گوجه ها و پیازها

ابتدا کتری را روی گاز گذاشته تا مقداری آب جوشیده داشته باشید. پیاز ها را در دستگاه خرد کن ریخته و چرخ کنید؛ سپس گوجه ها را چرخ کنید. در صورتی که دستگاه خردکن در منزلتان موجود نبود، نگران نباشید؛ می توانید این مواد را رنده کنید یا اینکه بسیار ریز و نگینی خرد کنید؛ سپس سیب زمینی ها را خرد کنید. اندازه ی تکه های سیب زمینی می تواند متناسب با سلیقه ی خودتان باشد، اما پیشنهاد می شود خیلی درشت خرد نکنید.

تفت دادن پیازها

مقداری روغن را در قابلمه ی روی گاز بریزید. بعد از این که کمی روغن گرم شد، پیاز ها را اضافه کنید. پیازها نیاز دارند کمی سرخ شوند اما نیازی نیست تا کاراملی یا تیره شوند. بعد از کمی تفت دادن پیازها، ادویه های موردنظر را اضافه کنید و حدود یک دقیقه آن ها را همراه با پیاز تفت دهید.

اضافه کردن گوجه و سیب زمینی

حالا نوبت اضافه کردن گوجه های رنده شده ی شماست. گوجه ها را بیفزایید و با مواد مخلوط کنید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید با شعله ی نسبتا کم گوجه ها همراه با پیازها بپزند. در حین پخت این مواد سیب زمینی ها را نیز اضافه کنید تا همراه آن ها بپزند. اگر سیب زمینی ها را درشت خرد کرده اید، آن ها را از همان زمانی که گوجه ها را اضافه می کنید، بیفزایید. دلیل سرخ نکردن و نپختن سیب زمینی ها در آغاز کار این است که در حین پخت مواد دیگر، آن ها نیز خواهند پخت و پختن در آغاز کار یاعث له شدن آن ها می شود.

اضافه کردن برنج و لپه

بعد از آماده شدن گوجه و پیاز و سیب زمینی، برنج شسته شده و لپه ی پخته را همراه با نمک اضافه نمایید.

افزودن آب

اگر مقدار غذایی که تهیه می کنید، برای تعداد کم تر از ۴ نفر است، به ازای هر پیمانه برنج، دو پیمانه آب جوش اضافه نمایید و با شعله ی متوسط رو به کم و با درِ بسته ی قابلمه به آن ها مدتی اجازه ی پخت دهید؛ درصورتی که برای تعداد بیشتری غذا می پزید، به ازای هر پیمانه برنج، یک و نیم پیمانه آب جوش اضافه کنید. اگر تمایل دارید دانه های برنج در غذای شما کمی مجلسی تر یا درشت تر باشد می توانید یکی از این دو حالت را انتخاب و امتحان کنید:

  1.  از مقدار کم تری آب استفاده نمایید،
  2. بعد از اضافه کردن آب، در قابلمه را نبندید و شعله را زیاد کنید تا زودتر آب آن تبخیر شود.

دم کردن برنج

پس از خشک شدن آب غذا، برای قابلمه دم کنی و شعله پخش کن گذاشته و با شعله ی بسیار کم، به آن اجازه ی پخت دهید. گذاشتن یک شی سنگین روی در قابلمه، به بهتر دم کشیدن غذای شما کمک خواهد کرد. مدت زمانی که طول می کشد تا برنج شما دم بکشد، به اندازه قابلمه و میزان شعله ی شما بستگی دارد، اما در اغلب موارد زمانی که بوی غذا در می آید، نشان دهنده ی آماده شدن آن است، اما برای اطمینان بیشتر، شما می توانید انگشت خیس خود را به قابلمه بزنید درصورتی که صدایی شبیه پرس اتو بخار شنیدید یعنی آن دم کشیده و آماده ی خوردن است. نوش جان 

 

مطالعه ی این مطلب و استفاده ی شما از آن موجب خرسندی ماست. اگر در این زمینه تجربه ای دارید، خوشحال می شویم تا با ما به اشتراک گذارید. استفاده از تجربیات شما برای ما و بازدیدکنندگان عزیز مفید خواهد بود.

با سپاس

نوشته های مشابه

‫۴ دیدگاه ها

  1. خییلییی عالییی بود…..تصاویر فوق العاده…تزئین و قاب بندی ها عالییی…..توضیحاتتونم دقیق و کامل بود…مرحبا…فقط کاش اخرش مدت زمان دم کشیدن استانبولی رو می فرمودید…خودم در این زمینه مشکل دارم 🙂

    1. سلام ممنون از لطفتون. مدت زمان دم کشیدن بستگی به اندازه ی قابلمه و میزان حرارتی هست که به اون وارد میشه.
      در اغلب موارد زمانی که بوی پلو یا چلو دراومد وقتشه که سر بزنین و با یه انگشت خیس به قابلمه دست بزنین تا ببینین صدا میده یا نه. اون وقت هست که غذاتون دم کشیده. من سعی می کنم این توضیحات رو هم به مطلبم اضافه کنم. بازم ممنون

  2. سلام، ممنون این دستور پخت شما من به هوس انداخت که امروز استانبولی درست کنم بازم ممنون

پاسخ دادن به mandoobmngr1 لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!