تغذیهسبک زندگی

طرز تهیه عدسی خوشمزه

تذکر: این دستور غذایی مطابق با آنچه تصاویر آن در ادامه آمده، ارائه شده است.

برای ۴ کاسه پر از کاسه ی بالا، ۷۰۰ گرم عدس پخته استفاده شده است.

مواد مورد نیاز برای چهار نفر پرخوراک مقدار لازم
عدس پخته: ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم ( برای تهیه عدسی رقیق ۵۰۰ تا ۵۵۰ گرم/ برای تهیه عدسی غلیظ ۵۵۰ تا ۶۰۰ گرم عدس پخته لازم است)
سیب زمینی: یک عدد متوسط رو به بزرگ
پیاز:  یک عدد متوسط
تخم مرغ:  یک یا دو عدد
رب گوجه فرنگی:  به میزان لازم
ادویه ها: فلفل سیاه، زردچوبه، (ادویه کاری: اختیاری ): به میزان لازم
نمک:  به میزان لازم
آب لیمو یا آب غوره: به دلخواه
روغن: به میزان لازم

 

برای تهیه ی غذاهای خوشمزه و لذیذ بهتراست قبل از هر کاری سلیقه و ذائقه ی تک تک افراد خانواده را در نظر بگیرید. مثلا برخی از خوردن پیاز پخته اذیت می شوند. پس برای رفع این مشکل بهتر است کمی بیندیشید تا راهکار جدیدی انتخاب کنید. مثلا می توانید پیازها را بسیار ریز خرد کنید یا رنده شده ی آن را استفاده نمایید. بهتراست به این نکته ی بسیار مهم بیش تر توجه کنید که علاوه برخوش طعم شدن غذا، سالم بودن آن اهمیت بیش تری دارد. درست است که استفاده از روغن و نمک غذا را بسیار خوش مزه می کند، اما قبل از آن سلامت بدن ارجحیت دارد. پس تلاش کنید با کمی دقت و انگیزه و عصاره عشق و محبت، با کم ترین امکانات، بهترین غذاها را تهیه نمایید.

اما برای پخت یک عدسی لذیذ و دوست داشتنی چه باید کرد:

برخی از بانوان عزیز، مقدار زیادی از حبوبات را خیس کرده و بعد از پخت، آن ها را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری می کنند. ( پیشنهاد می شود، برای حفظ خواص مواد غذایی، به جای فریز کردن، از تازه ی آن ها استفاده نمایید) اگر شما هم این رویه را دارید، مقدار ۶۰۰ گرم عدس پخته شده را کنار بگذارید.

این مقدار عدس حدودا برای ۴ کاسه به اندازه ی تصویری است که درابتدای کار قرار داده ایم. اگر قصد دارید برای صبحانه یا شام عدسی تهیه کنید،درحالی که کاسه های کوچک تر برای هر نفر قرار دهید، می توانید از مقدار کم تری عدس استفاده نمایید.

ابتدا پیاز و سیب زمینی را پوست کنده و پیاز را به طور کامل، و دو سوم از سیب زمینی را به صورت نگینی خرد کنید. یک سوم باقی مانده را به تکه های بزرگ تقسیم کنید تا در پایان کار، آن ها را کوبیده و برای لعاب دادن به غذا استفاده کنید.

اگر به سیب زمینی و تخم مرغ علاقه مند هستید، می توانید به جای یک عدد، دوعدد استفاده کنید؛ طعم بسیار خوبی به غذا می دهند.

ابتدا مقداری روغن، در یک قابلمه بریزید و پیازهای نگینی شده را کمی سرخ کنید.

سپس سیب زمینی های نگینی شده و تکه های بزرگ را به پیازها اضافه کنید. نیازی نیست که سیب زمینی ها کامل بپزند.

کمی که سیب زمینی ها همراه پیاز ها تفت داده شدند، ادویه ها را اضافه کنید. حدود یک سوم تا دو سوم قاشق چای خوری می توانید از ترکیب همه ی ادویه های ذکر شده استفاده کنید.

حالا عدس های پخته شده را اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید.

مقداری آب جوشیده یا آب جوشیده ی سرد شده ( بهتر است گرم باشد) به مواد اضافه کنید، طوری که به اندازه ۱٫۵ تا ۲ بند انگشت، آب روی مواد را بپوشاند. اگرتمایل دارید عدسی شما رقیق شود، به اندازه ی دو بند انگشت آب بریزید، درصورتی که عدسی غلیظ مدنظرشماست، به اندازه یک بند انگشت هم کافیست.

بعد از این که کمی جوشید وجا افتاد حالا نوبت کوبیدن سیب زمینی های درشت پخته شده است. سیب زمینی ها را کوبیده و برای لعاب دادن، به غذا اضافه کنید.

حالا که درپایان پخت غذا هستید زمان اضافه کردن رب است. می توانید برای خوش رنگ تر شدن غذا رب را سرخ کنید، یا اگر به دنبال غذای سالم تری هستید، رب را بدون سرخ کردن و مستقیم به غذا اضافه کنید.

حالا نوبت اضافه کردن تخم مرغ هاست. تخم مرغ ها را در قابلمه شکسته و خوب هم بزنید تا در همه ی غذا پخش شود.

بعد از این که عدسی شما خوب جا افتاد و به غلظت مورد نظرتان رسیدید، می توانید نمک و آب لیمو یا آب غوره را اضافه کرده و بلافاصله شعله را خاموش کنید.

امیدوارم این غذای سالم و خوشمزه را تهیه کنید و درکنار خانواده عزیزتان، از خواص مفید این غذا بهره مند شوید.

نوشتن تجارب شما در پخت این غذا، برای ما و بازدید کنندگان عزیز بسیار مفید و دوست داشتنی خواهد بود؛ پس با نوشتن نظرات، ما را از تجارب مفید خود بهره مند سازید. با سپاس از شما

نوش جان

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. یک مطلب تولیدی – تجربی عالیییی با عکس هایی مناسب و متناسب با توضیحات…..ممنون و مرحبا

پاسخ دادن به e m لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
error: Content is protected !!